Mijlpaal

Photobucket Vol goede moed reed ik gistermiddag weg, op naar de eerste fysio-fitness, maar helaas kwam ik niet verder dan van de oprit af en achteruit rijdend er weer terug op; lekke band, en helaas kreeg ik hem niet verwisseld wegens veel te strak aangedraaide moeren, ondanks de kruipolie die ik er op spoot. Toen het ventje van de garage kwam, bleek het er eentje met spierballen en 2 koppen groter dan mij, maar ook hij kreunde en steunde tijdens het losdraaien, terwijl ik met de paraplu boven zijn hoofd de eerste stortbui van de dag tegenhield. Mijn auto kreeg zolang een reservewiel van de garage omgelegd, en vanmiddag kon ik hem al weer omruilen voor de mijne. Er was geen lek te vinden, maar ze vermoeden dat het ventiel los was geschoten. Uh, kan dit zomaar?

Het begon al lekker vanmorgen, ik stap de badkamer in om nog wat te pakken, zegt mijn man vanonder de douche: "hallo schat, lekker geslapen?", om gelijk er achteraan te mompelen: "Oh nee, da's de oudere versie." Leuk hè, zo'n vent? Ik moest er wel om lachen, hij dacht dat ik Suzanne was.

Een uur later zat ik aan tafel met een lachende internist tegenover me; hij wilt me nu nog maar 1x per jaar zien, want dat de NHL terug komt schat hij op zo goed als 0%. Wist ik al, maar ik kan het niet vaak genoeg horen, en zeker op controles is het een heerlijk geluid. En het is een mijlpaal, deze controle, want precies 5 jaar geleden kwam ik op controle nadat de laatste chemo z'n werk had gedaan. Al 5 jaar geleden, pfff.

Op de terugweg ging ik even langs Miranda, en ik nam heerlijke tompouces mee voor bij de koffie. Arme Mir, ze had koud de slapers uit haar ogen en het brood achter haar kiezen weggewerkt, en daar zat ze alweer met een tompouce voor haar neus, ze droeg haar lijden in stilte, nou ja, voor zover ons Mirandake dat kan. Photobucket Voor het thuisfront had ik ook wat lekkers mee genomen, daar lusten we wel pap van!

Nou, en toen alle spanning was weg gevallen kreeg ik het naaien van de blokjes ook weer voor elkaar zonder achteruit te moeten naaien (uithalen), en ik dacht dat ik er al was, maar mis er nog 1. Of ik ga voor nog een rij (of 2) breder, grrr, waarom wil ik altijd voor zo groot gaan? Feit is wel dat je een royale quilt ook op een 2 persoonsbed kwijt kan, wil ik dat ook?

Morgen ga ik met Miranda naar Antwerpen, naar de show&tell van het Caligo House, wow, we hebben er heel veel zin in! We gaan er veel BBQ-ers zien, Bekende Belgische Quilters, haha, nee, het gaat niet altijd over eten bij mij. Yvonne zou stoelen vrij houden voor ons, als ze er al eerder is. Morgen meer hier over (hopelijk met veel foto's!)

0 gedachten over “Mijlpaal

 1. miranda

  Ik was helemaal niet stil…verre van dat…sorry hoor…. enne er zat alleen nog maar een vers geperst sapje in mijn lijfke, dus dat tompoeske was mijn ontbijt….en ik heb er zin in!!!! En weet denk ik waar het is meis…trusten…

 2. Ada

  Blij te horen dat je goed nieuws had van de internist. Het zal toch elke keer wel weer spannend zijn. Heb ook de foto maar even vergroot want ik kon niet goed zien hoe die kat nou in elkaar zat. Katten zijn toch ook wel leuk.
  groeten,ada

 3. Yvonne aka sommeke

  Ooooh sorry, sorry, sorry, ik realiseer me pas nu dat ik HET beste nieuws totaal vergeten ben. Iets over Perry en tompoezen gelezen en het vorige vergeten … je hebt soms ook veel nieuws hé!
  Hoera, super nieuws van de internist! Geniet er van hé!

 4. Els

  Geweldig nieuws van de internist! Gefeliciteerd dat is een chocoladebol en een tompoes waard.

 5. Heleen

  Fijn bericht van de internist!! Gefeliciteerd. Dat was zeker een gebakje waard. Vind je quilt nog steeds leuk dus misschien maar weer eens een rolletje creme halen. En veel plezier vandaag!

 6. Erica

  Wat een goed bericht, heerlijk voor je, GEFELICITEERD! Je dacht het al wel maar je wilt het toch iedere keer weer bevestigd hebben hè

 7. Anita A

  Wat fijn om te horen dat je nog maar 1x per jaar voor controle moet, daar had je de tompouce zeker voor verdient. Heerlijk hoor !!
  Veel plezier morgen en eigenlijk verwacht ik van jou altijd veel foto’s !!

 8. Renske

  Goed nieuws van je internist. Dat was en is zeker een gebakje waard. Gefeliciteerd!
  Wat de moeren betreft, als zelf olie niet helpt dan moet je gewoon cola gebruiken. Ik heb dat namelijk 10 jaar terug gehad. Ik stond bij een benzinestation met een lekke band en die krengen kwamen niet los. ANWB gebeld, maar dat duurde uren. Tot er een man van de overkant kwam en vroeg wat er aan de hand was. Hij nog eens proberen, maar er was geen beweging in te krijgen. Hij heeft toen een blikje cola gekocht en eroverheen gegooid en ja hoor, de moeren draaide los. Verbazingwekkend gewoon. Dus altijd een blikje cola in de auto hebben voor het geval dat. 😉

 9. Renske

  Hemel, zit ik het net terug te lezen zie ik een typefout. Ik bedoel dus: “goed nieuws van je internist”. 😉

  @ is gecorrigeerd

 10. Hilde

  Zo’n goed nieuws (van de internist) is toch eenn opsteker !!! En wat Perry zegt … plagen is om liefde vragen…