vervolg Quiltweekend-verslag

Zaterdag morgen al vroeg er uit en gelijk aan de slag, flanel op maat snijden zodat mijn moeder aan de slag kon met haar flanellen quilt, ze wilde top en achterkant zondag af hebben, eerder gingen we niet weg. Daarna ging ik verder aan de Bow-tie, de top kwam af,Photobucket maar ik wil er toch nog een rij aanmaken voor symmetrie; of ik haal de rechter rij weg en naai die tegen de onderkant aan. (foto is thuis gemaakt, was ik vergeten te doen in LoZ) Daarna ben ik met de andere scrappy verder gegaan, lapjes op maat snijden en later de lapjes diagonaal doorgesneden en aan strookjes gestikt. Is goed te doen als je niet teveel wilt nadenken. Vandaag heb ik de blokjes gestreken en op maat gesneden, kijk maar:

Photobucket Ik heb zaterdag en zondag dus 21 blokjes gemaakt, niet slecht. Nee, ik heb geen idee nog hoe groot hij gaat worden, zoals hij nu is zou hij ongeveer 100x 130 cm worden, klein dus. De achterkant van mijn moeder's werk kwam af, superzachte flanel gekocht bij quiltwinkel de Parel in Groede.

Photobucket

En terwijl ik af en toe pauze nam tijdens het naaien, nam ik kijkjes bij de andere dames, en natuurlijk ging de digi mee op stap. Na het ontbijt ging de workshop van Ocean Waves van start, Dorry gaf de machinale uitleg, en José gaf de handpatchers workshop, en wie niet wilde meedoen kreeg aldus nog een schematische uitleg op papier, om het later ook te proberen.

Ik hoop niet dat iemand wiebelig wordt van alle slideshows hieronder, ik heb er wat foto's tussen gezet voor een wat rustiger beeld; neem anders eerst een pilletje in of zo.

Ik was niet van plan met de workshop mee te doen, wilde mijn eigen ding doen, maar werd toch aangestoken door de aparte manier waarop dit blok gemaakt werd, en dat wilde ik bij nader inzien wel proberen. Dus ging ik na de lunch aan de slag, en wat was ik blij met het toeziend oog van mijn overbuufje, want ik ging al snel de mist in. Gelukkig stof genoeg in huis om niet klem te komen, en na een stief uurtje zwoegen (en mopperen) kwam hij klaar,Photobucket wat een ….blok op deze manier, ik was puntjes kwijtgeraakt in de strijd, hij liep niet haaks vierkant, en het leek wel een B-cup. Gelukkig was ik niet de enige die het als oefenblokje beschouwde, thuis(maandag) heb ik hem een maatje groter nogmaals gemaakt, en wel van de moeilijke lapjes die we vorig jaar op het quiltweekend in Elst hadden gekregen en waarvan iets gemaakt 'moest' worden. het wordt nog wel wat met mij. Met het snijden moet je het blok veel draaien, en het verschoof, en ik was het toen zat; van een stuk snijmat, tape en een draaischijf uit onze vorige keuken een draaisnijmat gemaakt,en het werkt heerlijk, dit had ik veel eerder moeten doen!

De lunch was een combinatie van left-overs van de vorige avond, en het wafelbeslag werd nu gegeten zoals het hoorde, gebakken. Ik was voor Marjon nog even naar de supermarkt gereden om nog 2 pakken Homemade wafelmix te kopen (alleen water aan toevoegen en klaar ben je) en een paar bussen spuitslagroom. De wafels waren nog niet allemaal op toen we van tafel gingen, dus nam ik er nog eentje mee naar mijn werkplek.

Photobucket

Voor het avondeten was er een gepensioneerde kok in de arm genomen, Geert, de wederhelft van Saskia die vorig jaar hielp, en de heerlijke geuren die tegen de avond uit de keuken kwamen waren niet verkeerd! Superheerlijke wortelsoep vooraf, en een sla met zalige dressing, met daarnaast lasagne of champignon risotto, en als toetje een megalekkere karamel-appeltaart met karamel slagroom. Jiiihaa, de calorietjes vlogen in het rond! Oh heb ik hier nou helemaal geen foto's van gemaakt?

En na het diner was de show&tell, sommige dames waren heel bescheiden en zouden het liefst geheel buiten beeld blijven met het showen, maar zo werkt dat niet. De lampen in de ruimte zaten mijn digi af en toe tegen te werken, waardoor het met de belichting van de foto's niet altijd even top was, helaas. Daardoor miste ik af en toe een quilt of een tasje, het is niet anders. Mochten er nou verkeerde namen bij de foto's staan, laat het me weten, dan pas ikhet aan. Ook waar een naam ontbreekt hoor ik het graag.

Photobucket

en nog een slideshow, vooruit dan maar

Photobucket

en een privé-slideshow van het quiltje van mijn moeder (Truus), want met de show& tell kwam het niet goed op de foto

Het patroon -Frosty Flakes-  komt van de weblog van Dawn

0 gedachten over “vervolg Quiltweekend-verslag

 1. marion

  wat maak je toch een prachtige foto’s en de verhalen erbij. Ik heb op mijn blog een linkje gezet naar je. Als dat niet ok is laat het me dan weten verwijder ik het direct. Ik geniet nog na met je foto’s

 2. Mieke Dinkelaar

  Leuke foto’s Shirley. Vond het trouwens erg leuk om je te ontmoeten. Heb het gevoel dat je iemand al heel lang kent als je een blog volgt. Hopelijk tot ziens en groetjes aan je moeder

 3. joke

  Wat laat je ons een hoop moois zien, ik geniet daar echt van. Je middenblok ziet er leuk uit hoor, ik zou hem schuin doen. Groetjes van Joke

 4. Marloes

  Wat leuk dat je uitgebreid verslag doet van je quiltweekend. Mooie quilts gezien, lekker eten, en je hebt nog door kunnen werken ook. Overigens vind ik die asymmetrie wel iets hebben in je bowtie quilt.

 5. Erna

  Zo te lezen hebben jullie een geweldig weekend gehad. Prachtige werkstukken allemaal. Groetjes, Erna

 6. marion

  het lukt me niet je te linken op mijn blog. Ik krijg steeds te zien dat het een niet goed verzoek is en een log van 9 maanden terug. Heb je dit eerder bij de hand gehad?
  Ik hoop dat je misschien een oplossing hebt……..