verhuizing

Niet gedroomd van het winkeltje spelen, maar wel van de verhuizing, Evelien is gisteren met bijna al haar spullen over gegaan en we hebben allemaal meegeholpen. Bed, bureau, stoel, boekenkast, kleine kastjes plus heel veel inhoud voor deze meubelstukken in loei zware dozen en tassen; het was maar goed dat ik mijn fitness van ’s morgens vroeg had afgebeld, ’s middags heb ik het met sjouwen en traplopen mijn portie ruimschoots gehad, het water stond tot in mijn bilnaad toen we klaar waren. Ze heeft een ruime lichte frisse kamer aan de achterkant van het huis, alles paste er mooi in, alleen het uitpakken moet nog wel gebeuren.

Ze is in een huis ingetrokken waar menige huisvrouw een puntje aan kan zuigen qua netheid en hygiëne; alles rook fris, sanitair en keuken zagen er keurig uit, koelkast idem dito, ik heb alleen geen oven/magnetron open getrokken om te checken, maar alles blonk je tegemoed. In de hal bij trap naar boven hing een lijstje met wie wanneer wat moet schoonmaken, verdeeld in sanitair, keuken en stofzuigen; het is komende week aan Evelien om de keuken te doen.Photobucket Gelukkig is ze de hele week vrij en kan ze lekker aankeutelen om de boel te verkennen, metro/bushalte en een groot winkelcentrum liggen op nog geen 5 minuten lopen afstand, met AH en een Dirk vdB, Kruidvat en drogisterij, afhaalchinees en nog andere winkels die niet zijn blijven hangen in mijn grijze cellen, kortom, heerlijk toch?

Rond 6 uur kwamen we terug aan in Zaandam, en zoals altijd deden we een rondje tuin, deze keer nam ik een kijkje in de vijver om met eigen ogen te constateren dat de reiger inderdaad alle vissen had opgegeten, met achterlating van een enorme hoeveelheid geile kikkers. Ik wist niet wat ik zag, letterlijk, toen ik een grote donkere massa zag bewegen met poten, is dat een brulkikker of wat? Het bleek dus een gebundelde groep kikkers te zijn die seks met elkaar hadden, of een poging tot deden, want het zag er niet echt effectief uit. Henk viste met een schepnet de kluwe kikkers er uit om er op het droge foto’s van te maken en ze daarna uit elkaar te trekken, wel 8 flinke jongens zaten in stevige omarming vast aan 1 grote bleke kikker, die bij nadere inspectie morsdood bleek; we waren getuige van heuse wurgseks/necrofilie, en behoorlijk pissig dropen de losgetrokken kikkers af. Stelletje viespeuken.

Photobucket

Evelien had gereserveerd bij Irodion in Zaandam voor 10 personen, als dankjewel en afscheid aan ‘de Zaanse bende’, zoals wij onze familie aldaar liefkozend noemen (wisten jullie niet he☺)en het was een partijtje gezellig. En lekker gegeten, heerlijk, die salade bar was super, die mogen ze in Roosendaal ook wel aanschaffen, net als de kok. Mooie porties, mooi opgediend, heel smakelijk. Bij ons ziet het er toch wat rommelig uit, zo van hutsefluts veel te veel op een net iets te klein maar toch al enorm bord of grote schalen geserveerd, nou ja, niets aan te doen. Nog heerlijk aan tafel blijven hangen en kletsen, kregen zelfs nog een drankje van de zaak, en om 11 uur huiswaarts gekeerd, kei moe maar ook kei voldaan.

0 gedachten over “verhuizing

  1. Marie-Thérèse

    Jullie maken wat mee :o)
    ’t is te hopen, dat Evelien voorlopig niet meer hoeft te verhuizen. Uit ervaring weet ik dat het iedere keer een grotere aanslag op de conditie is.