Verdacht rustige bee

Vrijdagmiddag stapte ik bij Quiltshop Leur binnen en het viel me gelijk op dat het zo rustig was, zat iedereen al in de workshop ruimte? Uh, Waar zijn de dames van de handwerkbee? Pfff ik was een week te vroeg ?? nou ja, beter te vroeg dan te laat.
D965E341-CFD0-402F-B5A9-0333FE6AF6D6
Marloes gaf me een kopje koffie en zo werd het toch nog gezellig, klanten kwamen en gingen, en na een uurtje ben ik ook weer naar huis gegaan met twee meter Lite Steam a Seam 2 in mijn tas, om alle onderdelen van de Welcome to the North Pole quilt op te tekenen.
2F9B046A-AC2B-425D-951B-7841D5FF89B5
Het was een flinke klus, maar dan heb je ook wat; per blok apart in een folie zakje gestoken kan ik nu de stoffen gaan uitknippen; mooi werkje voor de komende dagen En als je denkt dat ik nog lekker veel Steam a seam over heb vergis je je, er zat nog maar 25 cm op mijn rol ?

Ik las trouwens een handige tip op de verpakking wat me nooit eerder was opgevallen: Als tijdens het vastnaaien de naald plakkerig wordt van de Steam a Seam laag, strijk de onderdelen dan met stoom op de ondergrond vast, het tijdelijke lijmlaagje is wateroplosbaar. Dit is het laagje dat ervoor zorgt dat de onderdelen ook zonder vast strijken op de ondergrond vast blijft zitten. Onder dit wateroplosbaar laagje zit ook nog een niet-wateroplosbare laag, deze geeft als het goed is geen plakkerige naald. We zullen het gaan beleven en uiteraard zal ik er verslag van doen.
CD58BD21-47C5-45F1-B867-95E7F96BC385
Arya zorgde voor een rustmoment, als ik even stopte met aaien trok ze met haar pootjes mijn hand dichterbij, zo lief.

5 gedachten over “Verdacht rustige bee

 1. mieke

  Ooohhh, jij bent al heel ijverig geweest.
  Heb even getwijfeld of ik het patroon zou bestellen , uiteindelijk niet gedaan. Ik heb nog 2 patronen voor een Kerstquilt liggen.
  En eerst maar weer verder met alle andere projecten.
  De hobo-blokken gaan als een speer . Leuk om te maken ( lees …lekker eenvoudig ).
  Groetjes en een fijn hobby-zondag.

 2. Truus

  Heerlijk een poes op schoot en je hebt de quilt goed voorbereid.
  Veel plezier en zonnige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. marga

  hoi Shirley,
  even een vraagje over jouw light steam and seam, kun je het vergelijken met h250,
  dat gebruik ik altijd als ik moet appliqueren omdat ik dat niet zo goed kan, is wel erg stug
  materiaal vind ik.
  kun je jouw light steam ook omzomen zal maar zeggen met de stof die je gebruikt,
  zodat je het makkelijk kan appliqueren!
  ik vind het een heel leuk project van je, ik heb het boek ooit eens besteld maar weet
  niet meer waar het is….
  ik ben momenteel bezig met de kerstquilt van Dorry.

  groetjes Marga

 4. Coby Breitner

  Geweldig leuke quilt, zelf heb ik nog nooit een kerstquilt gemaakt volgend jaar misschien. Eerst maar eens dingen afmaken de Fleur en de Prince en niet te vergeten de tulpen van Susan Smith. Steam a seam ken ik niet, blijft dit zitten in je quilt?

  Nog over je vorige blogje, superleuke sticherie zeg, heb ik lang niet gedaan. Misschien dat zoiets me nog lukt voor de kerst.

Reacties zijn gesloten.