Tweede heks

De tweede heks is ook klaar, wat is dat toch leuk werk maar ik ben wel een beetje uitgeschoten met hun huidskleur ? Ik deed ongeveer twee uur over één heksje, hier zit mijn taak als portier en voerbakjes vullen inbegrepen.
389EAA98-D61D-474F-AA17-C206956B4CB4
Zie ze eens lopen op weg naar de quiltdag
54BF352D-CFBD-4CAB-9F9B-BEA92645460D
De stof ligt hier op twee losse vellen tekenpapier, enerzijds om de kleurstof op te vangen die door de stof heen drukt, anderzijds om de kleuren beter te kunnen zien. Ik kan natuurlijk ook een stuk freeserpapier van de rol halen en achter de stof vastzetten met speldjes. Vooral als je hele lichte (als in wit) stof  gebruikt moet je oppassen dat de kleurstof dat op het papier terecht is gekomen bij het verschuiven van het papier niet gaat afdrukken elders op de stof.

Ik ga voordat ik ga borduren een lichte laag achter deze lap zetten, de ontwerpster bij CrabappleHill studio doet dit met witte muslin die ze vastrijgt. Doet een van jullie dit en zo ja bevalt het?

Zelf gebruik ik graag de gewone opstrijkbare vlieseline om het doorschijnen van borduurdraadjes te voorkomen, dit is niet te dik maar zeker ook niet te dun en voelt lekker soepel na het strijken (zo vind ik de dunnen strijkbatist te flodderig en de dikkere strijkbatist heeft een taaie lijmlaag waardoor het borduren een aanslag op je gewrichten is. Hier kwam Janette op de bee achter toen ze het achter haar grote Pickwickeriaanse borduurlap had gestreken, elke steek was een marteling.
Het loont zeker de moeite om het eerst te testen op een proeflapje, hoewel dit lastig gaat als je een precies groot genoeg stuk krijgt meegeleverd bij het project (zoals bij Janette het geval was). Ik haal mijn vlieseline vaan bij de Hema, maar ik zal ook deze testen voor gebruik, want ik hoorde van gebruikers de klacht dat het de laatste tijd slecht op de stof blijft zitten.

Heel misschien ga ik het ook met muslin proberen, ik heb nog genoeg van deze dunne witte katoen liggen, het is te dun voor gewone patchwork dus laat ik het altijd links liggen.

Jon kon niet van het resterend korstje afblijven, de wond was weer tot bloedens toe gelikt (maatje €0,05) en hij heeft sinds zaterdagavond weer de kraag om.

DBEA90C5-FBD5-4662-94D4-61C23913E233
Het omdoen ging verrassend makkelijk, eer hij in de gaten had wat ik van plan was met de ding voor zijn neus zat het al over zijn kopje geschoven. Af en toe laat hij een protestconcert horen, zittend voor het keukenraam, maar over het algemeen lijkt het het nu lijdzaam te ondergaan, hier overziet hij de rotonde, en mekkert af en toe naar laag overvliegende vogels. De kraag gaat er nu pas af als echt alle korstjes er af zijn gevallen.

Eén gedachte op “Tweede heks

  1. Truus

    Domme Jon-hij heeft het echt aan zichzelf te danken dat de kap om moet.
    Leuk zijn je quilt hexen geworden maar heb je met freezerpaper niet meer kans dat de kleuren op een stuk stof afgeven? Dat papier is glad en dan blijft de kleurstof op het papier liggen.
    Gezellige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.