ver klaar

Vandaag zijn ze met 3 man sterk aan het werk, STM, BSTM en VSTM (vriend van…), met een kleine graafmachine heeft VSTM de hele tuin omgespit, dat gaat vlotter dan met de hand.T3 De grote losliggende wortels hebben ze er uit geharkt; nu moet het een paar dagen ‘rusten’ en inzakken, en dan gooien ze er nog compost overheen en dan gaan de graszoden er op. Ik moet nog even navragen of STM dat al met zijn ‘maat’ heeft geregeld, of dat wij dat moeten doen. 

Het is net als in het hele land flink mistig en koud, maar gelukkig valt er geen regen dus "we mogen niet klagen mevrouw.", aldus STM. Met de lunch serveer ik een grote kom zelfgemaakte erwtensoep, meer rookworst dan soep leek het wel ☺ maar het smaakte prima. T1

hier zie je dat ze al het hoekje om zijn gegaan met straten. Kijk, daar zijn ze al:T8 en als ze niet verder kunnen met de voorkant (doen ze het laatste vanwege de machines die anders de boel kapot rijden) dan gaan ze de zandbakken dichttegelen met gewone stoeptegels:T2 hier komen later het tuinhuisje en fietsenberging op te staan, aan weerzijde van het grote terras, die dan over die breedte ook overkapt wordt. Ook hier moeten we achteraan gaan, ze groeien niet vanzelf uit de grond op, hoe goed de compost ook is. Bestond dat maar, een zakje compost voor groei van tuinhuisje, eentje voor de groei van pergola, eentje voor een waterpartij, een zelfonderhoudende English garden, mmmm; ik moet van de drank afblijven. Vanmiddag stonden er 3 flessen op het aanrecht, eentje met advokaat, eentje met koffielikeur en eentje met Irish coffee likeur. In de koelkast staan 2 schalen, een met een Irish coffee taart (recept van broer Henk), en eentje met Tiramisu, en ja, van beide taarten was behoorlijk wat uitlikwerk (daar zorg ik altijd wel voor); ik heb een walm van drank om me heen, de STM en BSTM sloegen bijna achterover toen ik ze riep voor de koffie en ze roken allebei even aan hun koffie, of daar ook geen drank in zat. Heeft ook wel zo zijn voordelen, een beetje roezig vind ik dat de puntjes van Eveliens quilt wel mooi bij elkaar komen zonder af te spelden en het scheelt me een hoop tijd. Ik vrees alleen dat ik ook naar de fles zal grijpen als ik ook door ga zetten en hem op deze manier ook afmaak; niet om aan te zien.