einde stilte

Tot mijn schrik zag ik dat ik al 6 dagen niet heb geblogt, jemig wat erg. Er is niks aan de hand hoor, gewoon veel te druk met huiselijke bezigheden en helaas is het quilten niet de schuldige.Even een updatetje:

St3 St2 de bestrating is klaar op een klein stukje naast de voordeur na, gelukkig ligt er wel een strak stoepje van de voordeur naar de straat en naar de oprit, dus is het gedaan met de baggerpoten in huis.

Witje heeft het nog niet helemaal begrepen dat ik het zandvrij wil houden, het leek wel of hij een askruisje had gescoord: hij heeft het wel in de gaten dat miepen en krauwen bij deze schuifpui het beste resultaat heeft, ook als de gordijnen dicht zijn en de tv aan staat komt hij er et gemak bovenuit, zo irritant dat je je wel haast met opendoen voor zijne majesteit.Witje Hij doet het goed weer, voor zijn slechtwerkende nieren krijgt hij 1 pilletje en 1 poedertje ’s morgens en hetzelfde poedertje ’s avonds (door een lepeltje koffiemelk) en hij heeft geen overmatige dorst meer.

Afgelopen weekend hadden we verstopte riolering boven, het ploppen met de ontstopper zorgde alleen maar voor meer zooi in de douchebak en wcpot, dus de loodgieter laten komen. Heugelijk nieuws: we kunnen weer douchen en de wc gebruiken. Minder heugelijk nieuws: er zit een zonk in de leiding, wat een woord he, een ZONK, nooit eerder van gehoord en ik dacht dat het een typisch Brabants woordje was, net als Saant (zand) en Neffes (naast), maar nee, het is gewoon een gebrek in mijn opvoeding dat ik dat niet wist. Okay, deze zonk gaat niet vanzelf weg, wist die man me te vertellen, de vloer zou open gebroken moeten worden. DUH arme tegels, en de vloerverwarming kan je ook niet zomaar even opzij schuiven om erbij te kunnen. Maar eerst moet er met een camera in gekeken te worden, dat gaat via de wc, maar dan moet wel de pot er af. Weet dat er vloerbedekking ligt op de overloop bij de wc, hoor je me al kreunen? Vrijdag komen ze. Positief geluid is dat de opperhoofd van de verbouwing van hier denkt dat het probleem eerder in de buizen onder de badkamer -dus in de garage- zit, ik zal het rampenscenario maar in de koelkast zetten.

Ook de HR ketel had kuren, maandag was het ijskoud in huis, gisteren is er een monteur gekomen. Hij kon niks vinden, maar dat gaf niet, het was een lekker ventje om naar te kijken Mcdreamy (de foto is niet overdreven)en dat maakte veel goed. -Wat nou, jongens, ik mag toch wel kijken? Trouwens, mijn hulp -die hem langs de badkamer zag lopen toen ze daar bezig was- stond er ook verlekkerd naar te kijken en moest lachen toen ik achter hem aan de slaapkamer in liep. Om naar het verdeelcentrum van de vloerverwarming te kijken ja. We waren het met de koffie later roerend met elkaar eens, dat hij niks kon vinden aan de ketel was helemaal niet zo erg. Hoewel Perry daar vanmorgen wel anders over dacht, toen hij een koude douche had.

Ik ga snel op de fiets, Suzanne oppikken, we ontmoeten elkaar bijna halverwege (kwartiertje fietsen). Het is heerlijk zonnig weer, wel koud nog, iets van 4ºC 

0 gedachten over “einde stilte

  1. Jacqueline w

    heerlijk hoe jij alles zo goed weet te schrijven! is altijd een plezier om te lezen.ik heb een gaskachel die het niet doet, kan je hem niet ff lang sturen.

  2. Anita der

    Jeetje wat een pech, wat is het toch lekker als alles het normaal doet. Maar een leuke knul over de vloer is ook niet verkeerd, lol.