Vakantie project

Voor de zomervakantie zocht ik een project om met de hand te kunnen doen, ook een naaimachinemens moet af en toe de handjes laten wapperen. Nou had ik een applicatiewerk opgezet, de nieuwste BOM van Ester Aliu,Photobucket maar het gaat niet gaan zoals ik het wil, de stof is te glibberig en rafelt te snel om het met de hand te doen. Ook ben ik niet tevreden over de kleur van de hartjes (te overheerdsend), deze zitten er enkel op vast gespeld, dus ligt het in een mandje tot ik opeens het juiste kleurtje vind.

Ik had nog een Jelly Roll liggen van romantische stofjes, en besloot zo vlak voordat ik naar de bee ging vanmiddag, dat deze zich uitstekend zou lenen voor een Dresden Plate. Hele lieve stofjes van Lecien, de serie heet le Petit Jardin.

Op de bee -die heel gezellig was- heb ik niets anders gedaan dan op stof tekenen van de stiklijnen, thuisgekomen ben ik gaan knippen, en voordat CSI klaar was, had ik mijn eerste Dresden Plate klaar.Photobucket De 'bloem' is 10 inch in doorsnede; ik haal 12 delen uit 1 strook, en er zijn 37 stroken, en aangezien er 12 delen in 1 Dresden Plate zitten, kan ik er 37' bloemen' van maken, als ik dit zou willen. Dit gaat een 2-persoons quilt worden (denk ik), met een mooie schulprand, oooh, ik zie het al voor me.

Hieronder de D.P.quilt die ik voor Suzanne heb gemaakt in 2005; tijdens de vakantie in Duitsland heb ik de blokken gemaakt en bij thuiskomst met de machine verder afgemaakt. Deze blokken zijn wel iets groter, de 'bloemen' zijn 1 inch groter, op witte blokken van 14 inch. Op deze foto ligt de quilt op een 2 pers.bed, dus iets kleinere blokken, 1 rij langer en 2 rijen breder? 6x 5= 30 blokken. 2 blokken per dag (met 't handje), moet kunnen.

Photobucket

0 gedachten over “Vakantie project

 1. Else

  Oh ja die DPquilt die ken ik nog, ergens boven in mijn atelier is een bak met …… je begrijpt het nog niet af!! (oeps) Maar die nieuwe van jou ohhhhhhhh die word ook weer vreselijk MOOI!! heel veel prik plezier, fijne zonnige dag, knuffel Else

 2. goof

  Ooooooooooooh! Die van Suzanne vind ik geweldig! En de nieuwe van die schattige stofjes ook,… zwijmelzwijmel,…
  ;o)

  Die tip van jou, hoef ik niet meer te geven,… vrijdag ga ik aan de slag, EINDELIJK!

 3. Heleen

  Mooi je eerste dresden van je JR. En je andere dresden is prachtig! Lekker werkje weer. Inmiddels staat op mijn blog een update van de PW en PP!!En een dresden ligt hier ook nog te wachten. Zal ik die dan ook maar weer oppakken? LOL

 4. Marcha

  Wat een leuke projectjes heb je gemaakt (en ben je aan het maken)! Vind het leuk dat je het ‘boekverslag’ zo aanstekelijk vond, ja, ook in dit boek hebben ze het wel eens over een QUILT, dus het is verantwoord om te lezen hoor! hihi.

  Groetjes, succes met je werkjes en je vakantieproject!