Uitgezeefd

ik ben er letterlijk en figuurlijk helemaal klaar mee, het zeven van het split in de voortuin, ik ben klaar! Nadat ik dinsdagochtend de 90 buxussen in mijn auto had gepropt en naar de vuilstort had gebracht,
IMG_0581
ging ik na de lunch verder met de laatste stukjes split zeven,
IMG_0026
dit deel is klaar, Arya weet niet wat ze ziet als ze me eindelijk heeft gevonden 🙂
IMG_0582
Nu dit stuk nog
IMG_0051
af en toe mijn pauzes nemend hoopte ik toch dat het dinsdag af zou komen,
IMG_0584
maar het stuk tegen de hoek aan (waar Arya zat) was een taaie met veel wortels vastgegroeid aan het worteldoek, en hele harde aangestampte grond, ik moest hard werken voor iedere kolenschep vol split. Denkend aan mijn polsen hield ik het na 3,5 uur zwoegen voor gezien, ook omdat er nog gegeten moest worden en ik naar de avondbee ging.
IMG_0586
Woensdagochtend zat ik weer op mijn knieën te graven en zuchten, het was een stuk warmer dan de dag tevoren en onbewolkt, dus werkte ik met mijn zonnehoed op. Eenmaal hoedje op moet je deze na een tijdje werken niet meer afzetten, want het verneukt je kapsel volledig.
IMG_0588
Ik was om half drie klaar,
IMG_0668
yeah!
IMG_0667
en ruimde met een zucht van opluchting alles op. Er zijn heel wat planken van de randen verrot, er is dus nog genoeg werk aan de winkel, maar dat komt later wel. Nu ik toch mijn werkkleren nog aan had en vies was, besloot ik gelijk de afvalzakken vol onkruid en wortels uit de voortuin van afgelopen weken in de auto te laden en naar de vuilstort te brengen. Hier zaten dus ook drie hele grote zakken vol buxus bij die dinsdag niet meer in de auto pasten. En nu vallen de mooie bloeiers mij weer op,
IMG_0590
de voorste perk begint gelukkig wat te vullen met kleur en blad, het is een hele droge grond die wat weer en wind betreft de volle laag krijgt.
IMG_0670
De knipneusjes (roze bloemen op lange steeltjes en grijs blad onder in beeld) zijn zo leuk en de digitalis heeft het erg naar zijn zin en krijgt veel bijtjes en hommels op bezoek.
IMG_0597
Gelukkig kan ik gelijk verder gaan met het onkruidvrij maken van de paden achter, stel je voor zeg als ik niks meer te doen had in de tuin, dan moet ik naar de sportschool om aan mijn work-out te komen. 
IMG_0577
Maar eerst relaxen in de tuin, mijn lief had voor het eten gezorgd en ook zalige ijsjes gehaald
IMG_0651
mijn uitzicht, met Loki in beeld
IMG_0650
Genieten van de rust en het koele gras onder mijn blote voeten, heerlijk!

6 gedachten over “Uitgezeefd

 1. Auckje

  Hi Shirley, de stukken die je gebt gedaan, zoen er wel heel mooi uit! Waarom koop je nietcwat zakken met nieuw grit en kiept dat er op? Je kint ook de hoge druk spuiter nemen om dat grit los te krijgen. Kijk ook eens voor dat droge stuk zandgrond naar Stachys.

 2. Truus

  Het ziet er weer mooi uit! ! Ben jaloers op je tuin. ?
  Terwijl ik lees over jouw blote voeten in het gras is op de BBC een item over teken die ze met een pincet!!! er uit halen –dom dom dom en nooit doen!
  Kijk maar bij de Lyme vereniging.
  Geniet van je prikneuzen en digitalis en vooral je schone tuin.
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Renske

  Zo fijn voor je dat je nu klaar bent met gritzeven. Je tuin is mooi geworden.
  Nu op naar je volgende klus in de tuin.

 4. AnitaA

  Hoi Shirley,
  ik wil je laten weten dat ik altijd met veel plezier je blog lees! Twee jaar geleden heb ik een herseninfarct gehad, schrijven, lezen en praten ging een tijd lastig. Nu begint het allemaal weer op zijn plaats te vallen.
  Ik geniet van je verhalen over van alles en nog wat!
  Groetjes
  AnitaA uit Enschede(we hebben elkaar meerdere keren in Veldhoven ontmoet)

Reacties zijn gesloten.