tuinwerk

In plaats van lekker aan de quilts te werken, heb ik 1½ uur aan klusjesmannen besteed: om half 11 stond de loodgieter op de stoep en een half uur later iemand van een dakbedrijf, de problemen waren vrij snel verholpen maar als ze bezig zijn moet je stand-by staan. daarna heb ik een paar uur aan de tuin gespendeerd; het onkruid was in een paar dagen bijna tot kniehoogte geschoten, net als het gras. Waar een mals regenbuitje toch weer goed voor is he.

En zoveel rupsjes en slakken, niet normaal, maar gelukkig hadden de vogels er veel plezier aan. Mijn vader zou ook geen problemen hebben met slakken, hij zet er gewoon zijn voet op, einde slak. Getsie, dat geluid alleen al; vroeger moest ik altijd een 20 minuten fietsen om op school te komen, gewoon van een dorp naar een stad, en dan was het fietspad na een regenbuitje bedekt met huisjesslakken en die kon je niet ontwijken he. Dat geluid onder de banden, daar kreeg ik altijd kippenvel van, brr. -Mam, de zaailingen waar je er ook een schepjevol van hebt meegenomen is toch van de hoge Verbena, ik zag het vanmiddag aan het blad.-

 

en ja, ik heb animations ontdekt boven aan mijn ‘bar’, geen idee waar dat nou vandaan is gekomen, ik zag het al eerder maar durfde er nu pas op te klikken, wat een watje he.