jacuzzi visnet

2 Weken geleden doken 4 meisjes tegen alle regels in ongewassen in de jacuzzi, en ondanks 1x al het water verversen en bijna dagelijks de filters schoonspoelen, op het oppervlak bleven de vlokjes drijven. Ik kaarte het probleem aan bij de jacuzzi-expert en hij adviseerde me om zo’n vacuumpomp-stofzuiger te kopen, je trekt het water in een buis en pompt het via een ingebouwde filter weer schoon terug in het bad. De pomp werkt uitstekend om de op de bodem liggende onzuiverheden te verwijderen, maar zodra de zuigmond lucht hapt doet-ie het niet meer, ontdekte ik gistermiddag, en daar zat wel het grootste probleem, aan het oppervlak.

Een oude vijverschepnet werkte niet vanwege te grote mazen, dan maar een panty opofferen; een paar minuten huisvlijt (het oude net er af geknipt en een panty over de metalen rand getrokken en met een zigzagsteek op de naaimachine vastgezet) was dit het resultaat:Photobucket Het werkt super! Ik heb gisteren 2x en vandaag 1 keer het bad ermee afgeschuimd en vanavond zag het helemaal helder! De vlokjes stromen in de benen en als je dan het netje heen en weer door het water haalt kan de viezigheid niet terug eruit drijven, het moet dan van te ver weg komen. Slim he! De panty schoonmaken is een koud kunstje, ik haal de knopen uit de uiteinden, keer hem binnenstebuiten en spoel het onder de stromende kraan schoon. De eerste ladder is al in de panty geschoten, wat voor grotere mazen zorgt en dus niet goed is, dus gelijk maar een stukje van het ladderend deel afgeknipt en hij doet het weer goed. Ik zal eens een dikkere panty kopen voor dit doel, steviger ook. 

En hier is de top ook klaar van Photobucket ik ben tevreden! Morgenochtend ga ik hem sandwichen en doorquilten, en dan doe ik daarna de T-starquilt afquilten.

En nog een nieuwtje: Evelien is vanmorgen geslaagd voor haar theorie-rijexamen! En met de andere -school- examens gaat het ook goed, morgen nog 2 en dinsdag nog eentje en dan zit het er op. Voor zover ze nu kan beoordelen heeft ze het wel allemaal goed gedaan, we zijn zo trots op onze oudste spruit.

0 gedachten over “jacuzzi visnet

  1. Jantine Urban

    Je cobblesstones zijn schitterend! Maar op de foto is niet zo veel van de panty te zien, alleen de stok, dus ik snap eerlijk gezegd je verhaal niet zo goed ;-(