tuinperikelen

Al een paar dagen niet geblogt, sorry, maar ik heb het druk gehad met schoonmaken en opruimen, en vandaag ook vanwege Tim’s verjaardag morgen. Vanmiddag kon ik pas zijn cadeautjes ophalen in Breda, de bestelling was daar vanmorgen pas binnengekomen.

"Ik heb goed nieuws en slecht nieuws", liet ik Perry weten toen hij om 6 uur thuis kwam van werk. De tuinman was vanmiddag geweest om de ligusterheg te snoeien, en om naar de Leylandii te kijken en evt te spuiten tegen een schimmel die voor de afstervende takken zorgde. De halve haag aan de kant van de achtertuin zag al bruin, en het werd echt met de dag erger. Of zo leek het, ik kijk er met steeds groter wordende afgrijnzen naar, de eens zo weelderig groene haag werd nog bruiner dan bruin.  En de  timing kon niet slechter, net nu ons huis te koop staat.

Perry wilde eerst het slechte nieuws horen: de haag was zo goed als opgegeven door de tuinman, het deel dat bruin zag was volgens hem al dood en de resterende 4 meter haag was ook al aangetast. De hele haag eruit gooien en vervangen door dezelfde schuttingdelen als die elders staan was zijn advies.

Op deze foto zie je links een stuk haag dat nog goed eruit ziet, ik zal morgen eens een foto maken van hoe erg het er uit ziet. Bloemen_2

"En wat is het goede nieuws?", vroeg Perry terwijl hij er bij ging zitten. "Nou , Jan -die de schutting vorig jaar heeft gezet- heeft tijd en ziet kans om op de plaats van de haag een schutting neer te zetten van hetzelfde soort hout en hij komt het morgen opmeten en zal dan een offerte maken voor ons." jaja, ik had mijn huiswerk al gedaan, knopen doorhakken, heerlijk!  Afwachten, daar ben ik allergisch voor geworden.

Nog een paar tuinkiekjes: Clematis een schitterend fluweelzacht ogende Clematis,

een bezige bij in gevecht met de meeldraden van een zalig geurende (ietKamperfoeliewat peperachtige geur) kamperfoelie. Jammer van de door schimmel of iets dergelijks aangetaste bladeren, een wittige gloed zit er op.

Weer een papaver, nu nog niet helemaal open, moPapaveroi zo half tegen een donkere achtergrond.

Geen idee welke plant hier als lunch diende voor de slakken 🙁 Slakken

En hier ligt Witje heerlijk te genieten van de zon, en voor de verandering weer hagelwit opeens, alsof hij door de wasstraat is geweest. Witje

Over een weekje hoop ik het nieuwste quiltblad Quilter’s Home te ontvangen wat in Amerika uit is. Het schijnt (zo heb ik begrepen van jubelende verslagen op sites) te lijken op onze Ariadne van vroeger, toen hier in het handwerken nog hoofdmoot was en er dan ook nog een blz of 2 aan recepten, tuintips en andere gezellige dingen in getoond werd. Dit schijnt dus en gezellig blad te zijn dat je verslind van begin tot eind. Ik ben heel benieuwd.