tuinman nr 3

Na de voorjaarsbeurt van onze tuin hoorde we niks meer van het hoveniersbedrijf, en elke maand weer dacht ik "Nu zal hij wel eens gaan bellen om een afspraak te maken", maar weer ging die maand voorbij zonder dat er iets gedaan werd in de tuin. En zo begon de boel te versloffen; de herfst kwam eraan, lavendel schreeuwde om een kleine snoeibeurt, graskanten groeiden weer ongeremd de perken in en de ligusterheg had een woeste pruik gekregen van steeds maar weer uitstellen van knipbeurt, immers: de tuinman kon elk moment bellen dat-ie eraan kwam en dat scheelde mij veel moeite en pijn.

Vorige week was ik het afwachten zo zat, zo zat dat ik hem opbelde. Kreeg zijn vrouw aan de lijn maar helaas was het een voicemail die ik kon inspreken en ik liet geduldig mijn naam en telefoonnummer achter en hing op. Gisteren had ik nog steeds niks van hem gehoord en toen heb ik in de Gouden gids het mooiste plaatje van een hoveniersbedrijf in Roosendaal uitgezocht en gebeld met de vraag of ze nog voor eind dit jaar onze tuin een goede beurt konden geven. En dat kon! Hij vroeg of ik ervaring had met hoveniersbedrijven- een andere manier om te vragen of ik wist hoe duur ze waren- en toen ik zei dat ik een bedrijf in Wouw had en al een paar maanden tevergeefs op hen zat te wachten was zijn reactie: U bedoeld…..? Nou, die zijn failliet gegaan en hij is iets heel anders gaan doen in loondienst. Ja, dan kan je lang wachten als ze hun klanten niet inlichten. Dezelfde middag zou hij langskomen en ik zorgde dat ik thuis was (fitness en boodschappen kreeg ik net gedaan voor die tijd).

Na het bekijken van de tuin keek hij even heel moeilijk en zei dat het wel veel werk was waar 2 man zeker 1½ dag mee zoet zouden zijn. In de keuken rekende hij uit hoeveel hij ervoor ging vragen en terloops vroeg hij hoe ik aan zijn bedrijf was gekomen. "Nou, gewoon uit de gouden gids, ik heb het mooiste plaatje eruit gepikt." Over research gesproken :-))

In week 49 of 50 komen ze de tuin doen, voor de Kerst ligt het er weer mooi bij. ik hoop toch zo dat ze niet failliet gaan voor die tijd.

Al dat praten over de tuin en wat waar moest gebeuren gaf mij vanmorgen zoveel zin om ook weer even aan de slag te gaan, vorige week moest ik al na een half uur stoppen met de schutting te snoeien (alle klimop dat er door groeit wegknippen en wegtrekken) maar nu voelde ik zo’n drive! Met de grasmaaier eerst aan de gang gegaan, toen de dode Hostas, geraniums en varens weggeknipt en daarna met de bladblazer en bladzuiger aan de gang gegaan, ook in de voortuin. Heerlijk gewerkt maar na 1½ uur had ik het helemaal gehad, was haast nog meer bezweet dan van de fitness en nadat ik alles had opgeruimd bleek mijn timing perfect; de hemelsluizen gingen open. 

0 gedachten over “tuinman nr 3