Tuinhuisje

Onze tuin had nog geen tuinhuisje, en daar is vorige week verandering in gekomen, het bouwpakket zou de 9e afgeleverd worden, en dus ging ik de middagen/avonden hiervoor al hard aan de slag om de plek waar het moest komen schoon te maken. Hier stond oa de tafeltennistafel en onder dekzeilen veel spullen die later weer in het tuinhuisje moesten komen. Op onderstaande foto’s zie je de verhoogde rand stenen waar ons vorige tuinhuisje heeft gestaan, hier heb ik de vierkante stoeptegels al ontdaan van mos en onkruid.
IMG_6168
Suzanne hielp met alle spullen van de bestrating af te halen, en ze verplaatste de stapel stenen naar de schutting, de ingeseinde schroothandelaar kwam een grote oude metalen bureau en een roestige ongebruikte hakselaar op halen, en toen kon ik aan de slag om de bestrating schoon te maken,

IMG_1604

er groeide ook heel veel onkruid tussen de bestrating en de garage van de achterburen, ik heb een rijtje stenen er uit gehaald om alles goed schoon te krijgen, wat een verschil, wat een klus,
IMG_3928maar ik had wel veel eer van mijn werk.
IMG_1605En onder toezicht van de katten is het op tijd schoon geworden, er kwam ook weer een zandbak in zicht, deze gaan we laten bestraten.
IMG_3924Het bouwpakket werd van de vrachtwagen af op de oprit gelost, en we waren bijna twee uur bezig om alles naar het terras te sjouwen, waar DH met de checklist in de hand alles op volgorde neerzette,
IMG_1613
de weergoden waren ons goed gezind en na 3 dagen hard doorwerken stond het huisje met overkapping,

alleen de daklijst is ons niet gelukt. Ten eerste omdat je uit de enorm beroerde handleiding niet kon opmaken waar alle over gebleven latjes moesten komen en hoe de lijsten tegen het dak aan moesten komen; DH is naar het bedrijf terug gegaan waar we het huisje hebben besteld, en daar kreeg hij uitleg. Er ten tweede moest er gewoon weer gewerkt worden, en in de vrije uren was het te slecht weer om buiten te werken, dus hopen we op een droog weekend, maar het loopt/waait niet weg.
IMG_1680
Het enige wat ik kon doen tijdens de regen- en hagelbuien was het zagen van een opening voor de katten, er komt geen kattenluikje in, want de mannen vonden het achter hun gat dichtklappen van het klepje in het vorige tuinhuisje niet fijn, en gebruikte deze pas weer toen ik het klepje omhoog vast had gezet.
IMG_3959Tussen de buien door heb ik het slot in de deur gezet, best leuk als je dat in een keer lukt (lang leve tutorials op YouTube). Op onderstaande foto is goed te zien dat we het huisje vanwege de overkapping die er naast kwam dichter bij de schutting hebben gezet dan waar het eerste huisje stond, de voorraad stenen kwam goed van pas om de grondbalken  waterpas te zetten.
IMG_1625
Tussen huisje en zijschutting hebben we een 90 cm ruimte, en er achter zelfs een meter, omdat dit huisje niet zo diep is als het vorige, en we de stroomkabel (dat zwarte propje met witte kapje) wel in het huisje wilde laten vallen
IMG_1647Fijn dat we er goed bij kunnen als er geverfd moet worden, en we hebben er nu ook een heerlijke opbergplek bij voor spullen die niet perse binnen moeten staan, maar wel uit het zicht! Een dezer dagen komt de stratenmaker om de ongelijke vloer in het huisje te verhogen en onder de overkapping de bestrating te leggen, en dan kan de schommelbank er staan.

Eén gedachte op “Tuinhuisje

 1. Marjolein Claessen

  Wat hebben jullie hard gewerkt ! Leuk tuinhuisje met dat overdekte stuk.
  Je bent maar handig. Nu weer dat poezenluikje.
  Wij moeten altijd zorgen dat er geen muizen in ons tuinhuisje komen maar met een poes heb je daar natuurlijk geen last van.
  Hopelijk ben je bijna klaar met de aanpak van al het onkruid en kun je lekker in de tuin gaan zitten handwerken.
  Marjolein

Reacties zijn gesloten.