tuin kijken

Wat een zalig weer vandaag, het leek wel zomer! Opeens bloeit er van alles, en met de avondzon heb ik er mooie shots van gemaakt. in de achtertuin bloeit dit struiTuin1kje, geen idee hoe het heet,-Deutzia- ik noem het bloeiend hout, altijd goed. Dit jaar gelukkig niet door de tuinman gesnoeid en wat een bos witte roosachtige bloempjes, jammer dat er geen lekker luchtje aan zit.

Tuin2 naast deze blote dame staat er nog zo eentje, best wel sierlijk.

Tuin3 Ook de (hand)perenboom bloeit weer, niet zo veel als vorig jaar, maar hij is ook flink gesnoeid en dat scheelt dan ook.

Achter weinig geurigs, op een enkele verdwaalde hyacint na.

Tuin4 Maar stap je de voordeur uit wordt je haast bedwelmd door de geuren. Neem deze Virburnum  maar, zalige zoete geur. Kijk, hier zie je de bloemen duidelijker: Tuin5

was dit maar een geurblog.. want een eindje verderop in een andere bloembak staan een heleboel hyacinten te geuren, heel mooi qua kleur naast de bloemen van de schoenlappersplant.Tuin8

de rhododendrons bloeien met een subtiele lichtgroene of is het groengele bloem, Tuin6 geurloos.

Tuin7 de bloemen van de witte stermagnolia kan ik op de vingers van 1 hand tellen, triest geval.

Zo kan het ook:Tuin9 dit was vorige week het uitzicht van onze slaapkamerraam. Schitterend.

En hier de Magnolia bij mijn ouders op Hoek vorige week, voor de snoeibeurt

Magnolia_1 hij had enkele kruisende takken die elkaar schuurden, en ook een overhangende tak die bij een grote rukwind wel eens kon scheuren, en dat zou dan ten koste gaan van de boom en dat is niet goed. Dus hebben ze een prof.snoeibedrijf in de arm genomen om het karwei te klaren. Die man zuchtte bij het zien van de boom: "Zo hoort een Magnolia er uit te zien, groot en wijd." 

Zipje en dit was het paasgevoel voor Zipje, een mals jong eendje. Ja, zielig. Deze heeft hij grotendeels opgegeten en weer uitgekotst, Perry heeft de restanten begraven. Maar gisteren had hij er weer eentje en blijkbaar geen honger, want even later vloog er een ekster over die hem zag liggen en na goede inspectie op katten in de tuin durfde de ekster te landen, pakte het eendenlijkje in zijn bek en vloog ermee naar zijn nest. Recycling.Vanmiddag zat Suzanne te huilen op de bank omdat Zopje een eendje had gevangen en er mee speelde; toen ik kwam kijken was het beestje al dood en heb ik het zo gelaten.