toestanden en oorsmeer

Zelf een quilt maken is toch wel even andere koek dan een beschrijving voor het maken van een hele quilt op papier neerzetten; de hoeveelheid stof uitrekenen kostte me bijna mijn nachtrust. Ik was gisteravond voor het slapen helemaal klaargekomen, alles staat op papier; maar dan gaat het licht uit en komt het rampenscenario op het netvlies: ben ik niets vergeten, heb ik niks dubbel gerekend of juist vergeten nog te vermenigvuldigen. Aaaargh. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed zal gaan, maar dat schijn ik ’s nachts te vergeten.

En dan iets wat we allemaal hebben, soms zoveel zelfs dat we andere mensen -zonder dat we het weten- ermee opzadelen: het smakeloos uitziende oorsmeer dat de gehoorgang uitpiept. Zelf maak ik elke morgen na het douchen met een tissue om mijn vinger schoonCerum  tot waar ik kan komen, dus dat zit echt wel snor. Maar je weet het niet he; gistermiddag stond ik in een winkel achter een mevrouw met een keurig pakje aan, haren mooi opgestoken, flink in de make-up en hele opvallende bling-blingers aan haar oren. Aan persoonlijke aandacht zou het niet liggen. De oorbellen trokken teveel de aandacht, want daardoor vielen de bruine brokstukken oorsmeer die als een lawine uit haar gehoorgang vielen des te meer op. Hans (van Grietje) zou geen broodkruimels nodig gehad hebben met zulke oren, en de vogeltjes zouden wel link uitkijken om het spoor op te eten, brrr. Het sprookje zou dan wel anders zijn afgelopen, geen rijkdom en geluk. 

Die brokstukken achtervolgen me zodanig dat ik voor de zekerheid de volgende winkel in ben gelopen om van die  oorspray te kopen, die ik wel eens op de reclame heb gezien. Lachende mensen spuiten hup-hup in beide oren een pufje spray en lopen later zelfverzekerd de deur uit, lachend. Ik spoot het vanmorgen na het douchen in mijn oren en zit 2 uur later nog met suisende oren en een vervelende druk op mijn ene trommelvlies. Heb ik weer.

Verdorie, ik had beter moeten weten, dit soort spray kan de natuurlijke aanmaak van smeer verstoren, en kan ook voor irritaties zorgen van de huid.  Hopelijk gaat het snel weer goed met mijn oor, anders moet ik ermee naar de dokter; komt die man met een spuit of een lepeltjeOorsm03a He, had ik dat mens met die vieze oren maar niet gezien gisteren. Oorsmeer1

0 gedachten over “toestanden en oorsmeer

 1. Yvonne aka sommeke

  Eékkes, die oorspray!
  Geloof het of niet : ik spuit m’n oren zelf schoon met eenvoudige middelen. Enkele dagen wat ordinaire sla-olie indruppelen en dan met spuit zonder naald en warm water uitspoelen! Werkt perfect!

 2. Erica V

  Nou, weet ik ook meteen dat ik die spray niet meer hoef!
  Dank je voor het testen!
  Dan voel ik meer voor Yvonne’s methode…
  Waar haal je aleen in godsnaam een spuit vandaan? Toen ik nog in het ziekenhuis werkte wist ik het wel, maar nu, in de verslavingskliniek zijn “spuiten” alleen bij onze cliënten verkrijgbaar ;-P

 3. Jol@nda

  Hahahaha, Shirley! ik bescheur het! maar heb van schrik m’n oorbellen uitgedaan!:)))))
  En die beschrijving? niet te veel over tobben! met jouw charme komt het helemaal goed!!!
  Van Harte Gefeliciteerd met het les gaan geven!
  Ik *zie* het je helemaal doen! en wie weet zien we elkaar nog een keer, ik heb nog zoveel te leren!
  groetjes Jol@nda

 4. marleen

  een mevrouw met oor smeer dat vind ik nog niet er. om er achter te staan maar een waar je de beestjes in haar haar ziet krijpen. ben direct naar hius gereden en haar gaan wassen. anders krap ik mij kapot. wat je al niet kunt meemaken tijdens het winkelen