toch nog

Vanmorgen vroeg zette ik de deuren en ramen tegenover elkaar open om het lekker door te laten waaien, en met de frisse koele lucht kwam Zopje ook aandraven met allemaal zwarte veertjes in zijn vacht. Een hele spoor van de schuifpui tot in de keuken. Later checkte ik de tuin op lijken en jawel, een merel lag op zijn rug tussen de Japanse anemonen, beetje aangevreten dood te wezen. Snel begroef ik het arme beest en hoopte voor het nest jonkies dat de moeder nog in leven was. Op het gras zag ik ook een eendenjong, kop van romp gescheiden, en die kreeg ook een begrafenis tussen de anemonen. Toen ik later buiten aan de koffie zat vloog een merel op het dak en begon heel mooi te zingen, ik vond het wel zielig; zou dit de weduwe zijn?

Tuin Hier een foto van een bloembak in de voortuin, mooi met die eenjarige bloeiers. Waar je kale grond nog ziet, daar staan vrouwenmantel en nog enkele paarsbloeiende planten die nu beginnen uit te lopen. Dus dat is over een maand helemaal dichtgegroeid.

Tussen de middag als een vliegende keep naar de stad met Suzanne, snel een bikini gekocht die ze nodig heeft voor kamp komend weekend. Ook nog een knalroze weekendtas waar haar spullen mooi in passen, en een gaaf zonnehoedje die ze heel blits vond; hopelijk gaat ze hem ook dragen. Ze heeft ook nog snel een cadeautje uitgezocht voor Perry -die zondag jarig is-, alleen hadden we geen tijd meer om het te kopen dus dat doe ik morgen of overmorgen wel, het was al 1 uur geweest en er stond zo’n lange rij in die winkel.

Vanavond gingen we naar de presentatie op school van Suzanne’s klas, de leerlingen lieten hun projekten zien (ook enkele op computers)School2 en daarna gaven ze nog een optreden. Heel komisch, leuke sketches en goede timing.

Op een gegeven moment staat een weerman op het podium te vertellen over de enkele regenbuien die over het land zullen  trekken en Suzanne en een ander meisje speelden de regen, met plantensproeiers de toeschouwers natspuitend. ☺ School Voor het optreden spraken 2 dames me nog aan, hoe het met me ging en zo, eentje wist het helemaal nog niet en schrok duidelijk, waar ik toen ook weer een beetje van uit balans raakte. Omdat ik diep in de grijze pillenweek zit ronde ik het gesprek vrij snel af,  hopelijk zonder haar het gevoel te hebben gegeven dat ik haar afkapte.

En om de avond mooi af te ronden heb ik het gras nog gemaaid, het ruikt zo lekker dan, en daarna nog wat gewied en aangeharkt. Het zweet liep over mijn rug, kletsnat was ik en moe maar voldaan heb ik buiten nog wat gedronken, samen met Perry wat nagekletst over het optreden. Morgen weer een mooie dag ☺