Tikkie terug

Dit is het laatst stuk van de grintbak die nog schoongemaakt moest worden,
IMG_9934
gisteren heb ik er 5 uur in gewerkt en vannacht had ik helaas veel last van mijn handen, dus vandaag (en misschien de dagen er na) rustig aan doen, geen graafwerk dus. Maar ik heb gisteren wel bergen verzet, letterlijk. Het eerste deel vanaf de stoep was vrij makkelijk omdat ik dit in begin 2016 al had gedaan,
IMG_3591
desondanks kwamen er toch nog drie emmers vol aan zand uit, later kon ik deze goed gebruiken om de kuilen onder het worteldoek verder op op te vullen. Er liepen dikke wortels van de afgezaagde spar onder en over het worteldoek,
IMG_0031
de wortels die tussen twee lagen doek liepen waren makkelijk te verwijderen, ze waren al verrot,
IMG_0032
maar onder het doek liepen hele taaie, nadat ik had gecheckt dat ze echt van de spar waren heb ik ze door kunnen knippen, eentje kwam van de Japanse kers en heb ik uiteraard laten zitten; er zijn emmers vol zand over de bodem gestort om de grond te egaliseren.
IMG_0036
Jon vond het machtig interessant en wilde steeds onder het worteldoek kruipen, even had ik hem niet in de gaten en stapte bijna op het doek, gelukkig bewoog hij zijn staart, oh wat een boef!
IMG_0037
Om goed bij de wortels te kunnen komen, moest ik heel wat split wegscheppen, hier zie je een wortel die over het doek loopt, en wel 3 cm er bovenuit steekt, om je nek over te breken!
IMG_0033
Jon hielp om het doek op zijn plek te houden
IMG_0035
en toen ik klaar was met egaliseren en het doek had terug geklapt, begon hij er weer onder te kruipen, dus moest ik even streng optreden; weggelokt met eten werkte voor eventjes, lang genoeg om de boel vast te leggen met schone split en een plankje over de naden, want even pauze en eten was hard nodig
IMG_0038
en na het eten weer verder,
IMG_0046
rechts het hoekje om en toen tegen de bak het doek weer bedekt was zodat er niks losgetrokken kon worden door Jon, kapte ik er mee.
IMG_0044
Volgende keer moet ik nog de met paars aangegeven stukjes doen, 
IMG_0051
nog twee dagen denk ik, als ik normaal doe.
Hier een mooi doorkijkje
IMG_0043
ja, veel groen in het split op de voorgrond, maar in het voorjaar staat het hier vol met bloeiende bolgewassen, en dus heb ik in 2016 al besloten dit zo te laten verwilderen, scheelt mij heel veel werk en het ziet er gewoon mooi uit. Zodra het loof van de bolgewassen is opgedroogd maak ik het selectief schoon door onkruid weg te trekken.

2 gedachten over “Tikkie terug

 1. Ineke

  Prachtig doorkijkje. En ja, je ging ook zo snel, nu moet je het bezuren :O Even rustig aan, Shirley, het wordt wel erg mooi!
  Fijn weekend

 2. Truus

  Tja je bent flink opgeschoten en dan nu maar een poos rustig aan. Gelukkig ? gaat het weer regenen en kun jij je binnen vermaken.
  Gezellig weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.