Tea Party Bee

Woensdagmorgen was het wederom genieten met gelijkgestemden, nu op de Tea Party bee bij Els en Marloes in Zevenbergen,
IMG_8935
Els en Marloes waren met de mokken blokken bezig
IMG_8938
en Els liet haar tussen-de-bedrijven-door scrapblokjes zien,
IMG_8936
mooi he? En dan moest je mijn stofjes er naast zien, hilarisch, een groter contrast kon haast niet.
Ik ging werken aan blok 5, de twee 9 patches,
IMG_8923
Even stoppen met kletsen en goed lezen en dan pas snijden, want de vierkantjes zijn niet alle 9 gelijk van maat
IMG_8922
Blok naaien, en daarna de rondingen eruit snijden
IMG_8929
Op zijn tijd ook koffie gedronken met lekker dikke spritsen (ja, meervoud) erbij, en genieten van samen creatief bezig zijn, we geven er allemaal ons eigen draai aan. Niets moet, alles mag, zolang je er maar lol in hebt, want een techniek van het patroon tegen je zin in doen, dat schiet niet op. Dus er wordt geplakt en met katoentjes gewerkt ipv met vilt de bloemen maken en borduren, heel misschien ziet we wel hier en daar een knoopje (van die echte met twee gaatjes)  verschijnen of in mijn geval glitter steentjes.
IMG_8937
IMG_8934
Omdat ik mijn 9 patch op dezelfde manier in het grote vierkant ging zetten als de kopjesblokken, wilde ik de witte ovalen anders doen, iets langer en iets breder, en de eerste keer sneed ik de ronding al metend vanaf de verkeerde kant af, links fout, rechts goed, ik sneed nu de boog tegen de bovenrand van de strook af ipv een inch er onder.
IMG_8931
en de tweede keer dacht ik het wel goed te doen, ziet er toch prima uit?
IMG_8933
maar het witte deel moest voor mijn methode bijna 2x zo breed zijn, omdat het onder het ronde gat van het vierkante lap moet passen. En het langer zijn van de stroken was ook niet nodig, omdat de punten precies onder de grote cirkel gingen passen En nu moest ik dus voor de derde keer snijden, dat bewaarde ik maar voor thuis, gelukkig heb ik royaal van deze stof ingeslagen, maar dan moet ik dit soort fratsen niet bij elk blok gaan uithalen. Wordt vervolgd.

2 gedachten over “Tea Party Bee

  1. Truus

    Heerlijk lekker bezig zijn en dan nog meerdere spritsen -dat wordt weer hard werken in de tuin.
    Zonnige dag ?
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.