tafel klaar

Oppottafel_2 Klushoekje Gisteren had Perry voor mij de balken op maat gezaagd met de cirkelzaag, ik had er nog nooit eerder mee gewerkt en wilde niet graag vingers of andere lichaamsdelen kwijt raken door onhandig geklungel. Maar vanmiddag heb ik hem wel gebruikt om nog 2 balkjes in te korten en het ging me prima af. Op de achterste staanders komt nog een dwarslat (hout was op) en daarop wil ik nog een schapje maken, of 2 schapjes.

Het is een hele stevige tafel geworden, 95 cm werkhoogte en 150 cm breed, heerlijk! Ik had hout genoeg om ook onderop een opbergschap te maken, ik heb er voor de foto al wat opgezet. Ik zal het morgen een likje beits geven, ik wilde het doen voor het monteren, maar het hout was te nat. Nu nog een goed onderstel aanschaffen voor de regenton en een ander plekje zoeken voor de compostbak, die moet eigenlijk een beetje in de zon staan, of niet?

En naast al dat heb ik ook nog wat anders afgemaakt, Dsc05974 er moet enkel nog wat tekst onder en dan oppersen, lief geworden he? Ik wilde vanavond eigenlijk aan het volgende blokje werken, zo makkelijk bij het tv kijken tijdens de reclameblokken, maar er moesten boeken gekaft worden! Ik hoefde het Suzanne maar 1 keer voor te doen en toen kon ze het al helemaal alleen, maar om op te schieten heb ik meegeholpen en we waren met een uurtje klaar. Ze had ook transparante kaftfolie gekocht, maar dat is niks, het scheurt en glibbert en knispert, brrr vreselijk spul zeg, wie dat verzonnen heeft.

0 gedachten over “tafel klaar

 1. Henk

  Bij ons staat de ton in de schaduw en daar doet ie het prima hoor. Algemeen wordt inderdaad aangeraden om de zon erop te laten schijnen, dan zou het allemaal wat sneller gaan. Ik heb hier een link naar een site waar mooi beschreven wordt hoe je zo’n ton het beste kunt installeren. Overigens ook veel andere bruikbare tips over tuinieren.
  [url]http://www.in-de-tuin.dds.nl/nl-tuinen/FAQ/faq_10c.htm#ton[/url]
  Ik hoop dat de url het doet!

 2. lut

  Wat ben jij handig!! Zo’n mooie tafel en ook prachtige stitchery.
  Is dit een zelfportret?
  Shirley in de bloemetjes gezet 🙂