Snooze kattenwekker

Het was een uur of vier in de nacht toen Loki miauwend de slaapkamer binnenliep, ze wilde naar buiten, maar het was zo lekker warm in bed en ik wilde er niet uit, en dat zei ik ook tegen haar; ze sprong op bed en ging ze hard spinnend bovenop mijn buik liggen en we vielen samen in slaap. Om zes uur vond ze het welletjes, sprong van het bed af en begon haar nageltjes in de zijkant van ons bed te zetten, aaargh, “laat dat Loki!”, maar ze zette door, dus hup uit bed en een blije Loki via de voordeur uitlaten. En ik dook weer snel het warme bed in, even tegen dh aan scharren om op te warmen, en toen weer snel op mijn eigen helft want dh was als een kachel! De volgende die op ons bed kwam was Jon, door Suzanne -die vroeg was opgestaan- uit de woonkamer vrijgelaten; hij lag tussen ons in en bleef maar kopjes geven tegen mijn hand tot hij tevreden in slaap viel, en ik ook voor eventjes, en toen was het tijd om op te staan. Arya lag lekker op haar toren toen ik later beneden was
26154368-E648-410C-933B-A1925C7C8766
Een drukke dag, nou ja, druk, viel wel mee.  Een beetje tuinieren, er lag veel blad op het pad voor en dat moest opgeruimd worden, de bladkorf zit nu tjokvol, maar dat zakt wel weer in. Ik moest ook nog even naar C&A, ze hebben daar lekkere flanellen shirts, en toen ik in de rij stond viel me de kleding van de twee vrouwen die voor mij stonden op vanwege een over de top kitserige bling bling gehalte. De ene vrouw zestigplusser, de andere eind dertig, moeder-dochter denk ik, hetzelfde geblondeerde kapsel, zelfde zonnebankhoofden, dezelfde make-up style, dezelfde kauwgum. Glitter in de haren, op het gezicht, meer juwelen met glitters aan het lijf dan menselijk mogelijk is, glitters in de gel nagels, jasje, handtas en laarsjes vol glinsterstof en glinsterstenen, maar dan…. vale spijkerbroeken met aan de voorkant overal rafelige scheuren van de schenen tot aan het kruis, en niet zomaar kleine scheuren maar flink open getrokken winkelhaken. Mode of valpartij?

Ze keken verveeld toe hoe de kassiere hun koopwaar opvouwde en in tassen stopte en het naar hun toeschuivend hun nog een goede dag toewenste. De dames draaiden zich zonder te bedanken of groeten om en liepen sjacherijnig kijkend weg, met zulke hoofden heb je geen pepperspray nodig. Ik legde de shirts op de toonbank en zei: “Jee wat een zuurpruimen waren dat zeg. Maar ik zou ook niet lachen als ik met zo’n kapotte broek de stad in moest gaan.” ? Helaas was het meer regel dan uitzondering, de onvriendelijkheid van de klanten, zei ze. Triest.
Snel naar huis, lekker werken aan de workshopquilt, een tussendoorfoto
7086CE19-9D75-4359-8C9B-186DB9F3A5D0
7B855067-586D-4382-B36A-E849721B37E4
ik heb nu bijna alle blokken klaar, nog twee te gaan

3 gedachten over “Snooze kattenwekker

 1. Willeke

  Inderdaad, het valt mij ook op hoor…. hoe onaardig klanten vaak zijn tegen caissières of ander winkelpersoneel.
  Een glimlach, even aankijken en een groet kost toch niks?
  Ik hou het er altijd in. (Heerlijk, dit verhaal…..ik stond naast je, mij te verbazen, grinnik)

 2. Truus

  Oh die kattenwekkers! Vreselijk is dat en je doet er niets tegen. Winnie kan dat ook doen -mauwen en aan de deur krabben met haar bontpootjes.
  Het zijn niet altijd de klanten die onvriendelijk zijn. Kom eens bij onze apotheek -een groet kan er niet af en alsjeblieft ook niet bij het aangeven van de medicijnen.
  Dus dat doe ik dan maar en dan kijken ze je aan -hu??
  Kan me geen voorstelling maken van je workshop quilt dus word steeds nieuwsgieriger!
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ineke

  Vind ik het wel grappig, de kattenwekkers die je hebt. Ik geloof dat ik zelf de enige quiltster ben zonder beesten in huis. Allergische reacties, niet alleen bij mij, maar bij meerdere familie-leden.
  En klanten kunnen echt heel onvriendelijk zijn, maar andersom is ook soms het geval.
  Je laat wel een sneak-peak zien, maar ben nu heel nieuwsgierig hoe het helemaal wordt.
  Fijne avond

Reacties zijn gesloten.