Smullen

Af en toe kom ik een recept tegen waarbij we in koor “Oeh dit is lekker!” roepen, nou ja, in koor, met ook onze jongste spruit het huis uit is het een tweestemmig koor geworden. Het gerecht heet Spinach pici pasta van Jamie Oliver, klik hier.
Zelf pasta maken op deze manier was een makkie met de keukenmachine, het draaien van de sliertjes met de hand duurde ongeveer een half uurtje, maar dan heb je ook wat.
24125397-39FC-42BC-8458-0E541612E1BD
Toen ik deze foto maakte lagen knoflook en chiliflakes in de olie zachtjes te bakken, het rook toen al lekker. Eerder had ik mini gehaktballetjes (gekruid met pastakruiden) in deze pan gebraden, deze gingen later bij de rest in de pan. Dit was eigen inbreng, want het recept van Jamie is vegetarisch. (Twee eetlepels creme fraîche op het laatst erbij was ook eigen input.) Na een minuutje kwamen alle groenten erbij om lekker mee te pruttelen, de op sperziebonen lijkende pasta sliertjes hoefden maar kort te koken en toen deze bij de rest kon, was de hapjespan goed vol.

Mijn gerechten lijken zelden op de foto’s van het recept, dit komt natuurlijk ook deels vanwege eigen inbreng, het ziet er hier uit alsof het al eens is gegeten ? maar het was zalig!
Never judge a book by its cover.
Voortaan zal ik de rand van het bord schoonvegen alvorens een foto te maken.
6AA48FB3-46CC-4BD2-82FD-97371E3EE794
ik had weer veel te veel gemaakt (dit blijf ik lastig vinden) maar dit kwam de volgende avond op toen Tim vanuit werk even langswipte, en ook voor hem was dit gerecht voor herhaling vatbaar.

Jon is gisteren verlost van zijn kraag, de wond zag er droog uit op een klein plekje na, maar omdat Jon nog steeds niet had gepoept en heel onrustig was, heb ik het erop gewaagd. Mocht hij weer gaan krabben en likken aan de wond was de kraag er zo weer terug op gezet. Tot nu toe gaat het goed en hij was zo blij dat hij naar buiten mocht, ondanks de regen.

2 gedachten over “Smullen

 1. Renske

  Ik zocht de pasta, maar toen ik keek bij het recept zag ik pas dat het spinaziepasta was. Ik dacht dat het sperziebonen waren. Het ziet er lekker uit.
  Fijn dat Jon opknapt en van zijn wondplekje afblijft. Mijn ervaring met het kapje is dat als je het stug vol houdt, de kat het gewoon accepteert en alles doen wat ze normaal deden en doen. Behalve dan aan het plekje komen.

 2. Truus

  Gelukkig dat Jon van zijn kraag is verlost en nu duimen dat hij er van af blijft.
  Het ziet er heerlijk uit maar ik denk dat ik dan echte sperziebonen neem omdat ik geen spinazie verdraag.
  Fijn weekend
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.