smerige praatjes

Superslak Superslak2 Ik was net klaar met het grasmaaien en zat net aan de koffie het restje van Midsomer Murders te kijken, toen ik vanuit mijn ooghoek deze jongen tegen de schuifpui naar beneden zag glibberen, tergend langzaam. Verdorie, de ramen waren net allemaal mooi gelapt en nu zaten er alweer ‘voetstappen’ op van naaktslakken. Ik stoof naar buiten maar geen slak die daar van schrikt, laat staan dat ze wegrennen, dus pakte ik het beest op met een halve wasknijper en gooide deze met slak en al over de heg de bosjes in. De slak gilde nog dat-ie niet kon vliegen, ik kaatste terug dat nu dan een mooi moment was om het te leren.

Vanmorgen wilde ik de jacuzzi schoonmaken en liep ik rond het gevaarte heen om de slotjes van de kap open te maken, toen ik zag dat ik op een muis was gaan staan die tussen jacuzzi en huisje op de planken lag. Eerst lag-ie er op, maar na mijn voetmassage lag hij -met zijn darmpjes uit zijn buik geperst- er knus tussen gedrukt, getverdekkie.

Gewapend met een plastik bloempot en een dito plantenkaart heb ik het lijk met toebehoren vantussen de planken geschraapt, op een klein restje darm na. Tot nu had ik me goed kunnen houden, maar toen ik met de bloempot naar de klilo liep kreeg ik toch braakneigingen! Dat was lang geleden zeg, en al kokhalzend mikte ik de pot in de vuilcontainer; ik kon mijn maaginhoud gelukkig binnen houden en ben toen met de tuinslang de planken schoon gaan spuiten, brrr.

0 gedachten over “smerige praatjes

 1. Marie-Thérèse

  Getver…..
  En hoe is je duits? Want ik zag dit in een programma op de duitse tv (WDR). Als de slakken nu al tegen je ramen klimmen heb je misschien een wat rigoreuzere methode nodig….. http://www.wdr.de/radio/wdr2/quintessenz/475892.phtml
  Kijk bij de chemische methoden. Maar misschien kan dat bij jou niet, want je katten zijn echte jagers en misschien eten ze wel die korreltjes. Hier in Maisons-Laffitte is op het ogenblik geen slak te herkennen, maar het is hier een stuk droger als bij jullie. In ieder geval is er weinig meer te eten voor ze, ha, ha.

 2. Inge Slaats

  getver, de getver….wat een verhaal! Ik ril van naaktslakken. Jaren geleden waren we op Texel op vakantie en om dat huis kon je niet eens gewoon lopen, honderden glibberden er daar, blèh, heb er nog een trauma van…..
  En dan die muis, daar heb jij ook een patent op, vieze prut van dooie muizen, als het je katten niet zijn dan ga je er gewoon zelf bovenop staan. En dan dat opruimen van die zooi, je vertelt het ook zo smakelijk, haha!

 3. Arja

  hihi, wat bloggen we weer gezellig. ik zit in de kattenpies en -poepfase, aangevuld met haarballen. gelukkig heb ik ter afwisseling ook van die lekkere vette naaktslakken.