Schrikachtig

Sinds een paar weken horen we achter onze wijk het vuurwerk al flink knallen, en vanmiddag leek het wel alsof het al oudjaarsdag was, niet normaal. Wat een kinderen zijn dat toch he, die jongens en mannen, die zich niet kunnen inhouden. De katten zijn er niet blij mee, Zopje schrikt momenteel overal van, hij lijkt wel een beetje op mij. ☺ Ik zat lekker met een kopje koffie naar tv te kijken, Zopje lag heerlijk te snurken op mijn schoot, tot ik een smsje binnen kreeg op mijn mobieltje die in mijn vestzak zat, precies onder Zopjes kontje. Jullie hadden hem moeten zien opwippen, alsof er springveren onder z'n pootjes zaten, en met grote ogen keek hij naar mijn vest, en sprong toen van schoot af. Hilarisch. Nee, ik had geen medelijde met hem, had hij me gisteren maar niet zo moeten krabben toen ik hem een pilletje wilde geven. Het lukte pas met de 4e poging, de pillenschieter kwam toen bijna langs achteren naar buiten, Hij had zijn nagels al in bijna elk schanierend deel van mijn vingers gehad, en ik bloedde uit alle gaatjes aldaar.

Hebben jullie dat ook wel eens, dat je pas tegen de tijd dat je aan het eten moet beginnen opeens het licht ziet en aan de slag gaat met je quilt? Nou, ik wel, eind van de middag ging ik eerst checken of de batikquilt -die voor mijn jongste broer wordt- groot genoeg was, en daarvoor moest ik hem even op Tims bed leggen. Photobucket Past perfect, hangt mooi over aan beide kanten en over het voeteneinde, en daarbij moet je weten dat Tims bed 210 lang is, ik denk niet dat-ie van broer zo lang is. En ik naar beneden, helemaal happy dat ik ook nog de rest van het paarse lapje had gevonden, genoeg om een border van te snijden. En toen was het alweer tijd om dochter op te halen, die sms-de dat ze er aan kwam.

Nou ja, en daarna niks meer gedaan aan de batic quilt, want ik moest aan de gang, pizza's klaarmaken (doorgesneden Turkse broden, besmeren met Basilicumpastasaus, beleggen met ui, beetje knoflook, paprika, ham, salami, mozzarella en gewone kaas; kwartier in de over op 200º en smullen maar) en daarna naar Up gekeken, een hele grappige (ook voor volwassenen) tekenfilm.

 

0 gedachten over “Schrikachtig