Scharrelen

Alleen al voor die leuke reclame zou je er eentje kopen, een Boeren scharrelrookworst van Unox, ik moest zo lachen toen ik hem voor het eerst zag, [youtube http://www.youtube.com/watch?v=uAapOHsQ8fA] geweldig!  Zuurkool met rookworst, mmm zalig, net als boerenkool, maar ik koos voor erwtensoep. DDC vriendelijk, want hoewel er 375 gr boerenscharrelrookworst door de hele pan soep ging, was het per portie maar 4 punten waard, en dan wil je nog wel een keer opscheppen! Met het gevolg dat ik nu een beetje zit te zuurhappen, teveel gegeten, verdorie!

Omdat sommige dames nog aan het ontbijt zitten, zal ik eerst een foto van mijn quilterigheden laten zien, dan kunnen jullie je alvast mentaal voorbereiden op foto’s en een recept. Ik ben met de 2e rand bezig, die aan de rechter kant, het gaat lekker, maar niet zo snel deze keer, omdat er van alles tussendoor kwam; Wordfeud 🙂 , wil je een potje, 3x raden wat mijn Wf naam is.

Nou ja, ik hoef toch niemand te vertellen hoe je erwtensoep moet maken? Je begint met groenten te snijden, of op de luie manier met zo’n pakket voorgesneden erwtensoepgroenten. Ik houd van veel groenten, en van snel, dus heb in de snelkookpan het mandje onderin gezet (anders branden de spliterwten aan), de gewassen spliterwten hier in gekiept ,1 zakje, met gelijk erbij  2 liter warm water, runderbouillonblokjes en een schepje tuinkruidenbouillon, en de groenten er boven op gekapt. Toen heb ik in een grote koekenpan 4 sucadelapjes aangebakken in 4 eetlepels croma-met-olijfolie, en 1 eetlepel roomboter, ik dacht “doe eens gek Shirley”, anders doe ik dit nooit, roomboter erbij, gek doen doe ik vaak genoeg, ik kan er bijna geld mee verdienen. Maar ik hoor jullie denken: “sucadelapjes??” Ja sucadelapjes, en geen varkenspootjes, oortjes, staartjes, botten of joost mag weten wat voor andere varkensonderdelen je er bij kan mikken, ik wil mager, ik wil smakelijk en van sucadelapjes krijg je een heerlijke smaak. Oke, je bent een uur na de maaltijd nog de draadjes van tussen je tanden en kiezen aan het flossen, maar je moet maar zo denken, dat je dan lang plezier hebt van je eten. Wie wat bewaard heeft wat. De lekker bruin aangebakken lapjes vlees (iets van 2 minuten per kant is genoeg al, de bedoeling is dat je geen rauw vlees meer ziet, dat alles is dicht geschroeid, en dus ook niet meer met een vork er in prikken hè, laat dat!) leg je nu bovenop de groenten in de pan, en als je het goed wilt doen, mag de snelkookpan niet voller zijn dan 2/3e.

Was bij mij dus niet goed, het was op 3/4 gevuld, en dat betekende dus dat ik hem niet heel snel op druk kon laten komen, want dan spuit en spettert de soep uit het ventiel naar buiten.het duurde wel een klein kwartier eer het op een lage stand van de kookplaat bleef sissen, en ik moest wel nog 2 keer wat stoom laten ontsnappen uit het ventiel, omdat hij stopte met sissen, het ventiel zat toch verstopt met soep, maar na ontsnappen van stoom spoot het weer schoon, en toen ging het prima voor de resterende 40 minuten.
Het rook zalig in huis, geen afzuigkap aangehad, omdat ik in de kamer aan de quilt werkend het gesis wilde horen. Over gegoten in een andere pan, 6 porties eruit gehaald om in te kunnen vriezen, en na het eten zijn er nog 2 porties over voor wie komende dagen nog zin heeft. Die halve rookworst is lekker voor op brood, alleen niet voor mij, het stuk dat je daar ziet liggen is al 11 punten!

Ik scharrel lekker naar mijn bedje toe, morgenmiddag komt -als alles lukt- Evelien langs om schaatsen te passen en mee te nemen, zodat ze donderdag op de grachten kan schaatsen met haar vriendenclubje. Volgens mij past ze in de mijne, nooit gebruikt, maar de intentie was er wel.

0 gedachten over “Scharrelen

 1. susan

  wat word je antieke mooi, leuk met die aparte rand er om heen. Ik moet de mijne nog steeds gaan quilten.
  lekker hé erwtensoep met dit weer!!
  groeten susan

 2. supergoof

  Ben nu wat later, zit zelfs aan de M&M’s,…. hmmmmmm,…. Ik weet echt niet hoedat je erwtensoep maakt, want die maakte mijn mam altijd,…
  en als mijn Dear Hans ‘m maakt, dan gaan er inderdaad sucadelapjes in, hij wil altijd mager vlees.
  En passen ze? De schaatzen bedoel ik,…
  Hier komen heel veel schaatsers voorbij wandelen, het is giga druk.

 3. Ada

  Mmm, geen zorgen ik zit te lunchen niet te ontbijten. Maar zo’n kopje erwtensoep zou er best ingaan. Mag toch eigenlijk niet klagen, heb net een boterham gebakken ei met spek op. Toch eens kijken of ze hier spliterwten verkopen, heb ze nog nooit gezien.
  Groeten uit een wittig Engeland.
  ada

 4. Jenni

  Ik moet altijd zo lachen om die boer die op de trap bukt om z’n zakdoek op te rapen; steekt’ie zo’n bottige kont naar achteren 🙂
  Ik zal toch eens proberen om een keer zelf erwtensoep te maken. Zelf vind ik het niet lekker maar manlief wel. Ik heb geen snelkookpan maar zonder dat zal het ook wel lukken, toch?

 5. Else

  Dat is ook toevallig net 2 bakkies uit de vriezer gehaald voor vanavond! Fijne dag, knuffel Else

  Oeps je bent goed bezig, hij wordt MOOI

 6. Johanna Zweden

  Wat word je quilt schitterend
  Ja toen ik in Holland was zag ik deze reclame vond hem wel garppig
  Maar wat doe je me weer aan met dat lekker eten!! Maar Hoera, ik kan dat allemaal weer eten de volgende maand, want kom de 29ste maart naar Holland, nu heb de lijst met inkopen al doorgegeven aan mijn moeder wat ik allemaal wil eten, grinnik
  Fijne dag groetjes Joke

 7. Ankie

  Leuke blog heb je, vooral zeer herkenbaar het stukje over wordfeud, ik zit ’s avonds met m’n werkblad op schoot, past precies m’n lampje,stofjes voor de kleine huisjes,gereedschap en ja hoor, m’n IPad op, kan ik tussen ’t prutsen meteen ook wordfeuden, verslavend hoor!
  Groetjes
  Ankie