Rondingen

Toen ik dinsdagavond naar de bee in Heerle ging, had ik al een paar middendelen aan de meloenen vast gezet, de eerste de avond tevoren, en hoera wat ging dat lekker, ;
IMG_4117
dit bleek een toevalstreffer te zijn, want de 3 hierop volgend wilden allemaal vriendjes worden met het tornmesje, de kruispuntjes sloten nergens lekker aan. Oefening baart kunst, en hierna ging het steeds beter, en op het eind van de bee maakte ik zowaar 2 gave blokken, diepe zucht. Donderdag heb ik lekker zitten naaien, blokken aan elkaar tot een lange slinger, hier kan je zien hoe ik het doe
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=Bd_fOL8qscQ]
en nu hangen er al twee rijen klaar, en nog 3 te gaan.
IMG_0384 IMG_4131 IMG_0408
Het was rustig op de bee, want we waren met een kleine groep, maar wel allemaal heel druk bezig, als je op de stitchery foto (ansichtkaarten) klikt, kom je op de website van deze BOM
IMG_4129 IMG_4128
IMG_4125 IMG_4127 IMG_4123
Tijdens het vastnaaien van de witte delen aan de meloenen moest ik bij de uiteinden op een kwart inch van de rand beginnen met naaien, en ipv er een stip te zetten met een stift oid zette ik een streepje met de scherpe rand van de liniaal door deze over mijn vinger heen en weer te trekken met het lapje er tussen, de stofrand precies op de kwart inch lijn.
IMG_0402 IMG_0403 IMG_0404
ik houd wel van slimme truukjes.  Net als van lekkere taarten, mmm, ik wilde al jaren een carrotcake maken, een worteltjestaart, en helemaal nadat ik in New York eentje had geproefd die zo super zalig was, dat ik hem met moeite kon delen met de kinderen.  Normaal ben ik niet te beroerd om links en rechts te vragen of ze een hapje willen proeven, maar bij deze taart….. En hoera, ik heb een heerlijk recept van deze website uitgeprobeerd dat echt naar meer smaakt, zo zalig!

Omdat ik niet weet of je de taart met cream cheese frosting (dat witte spul) erop kan invriezen, besloot ik om maar de helft van de taart te ‘beleggen’, en de andere helft in een diepvrieszakje op te bergen.
IMG_0405 IMG_0406
en het stuk hierboven op de foto is gisteren schoon opgegaan, ooh, dat is veel te erg eigelijk, gelukkig zit het andere deel in de vriezer, om op moederdag te verorberen, hopelijk blijft de frosting zo lang goed in de koelkast, ik heb het in een afgesloten bakje gedaan. Misschien moet ik me meer zorgen maken over de duur van aanwezigheid dan over de houdbaarheid, het spul is crimineel lekker!

0 gedachten over “Rondingen

  1. Chris

    Wat ga je weer lekker snel Shirley met je wedding. Jij hebt wel een enorme productie hoor, echt prachtig!

  2. miranda

    OMG girl, I feeling like I’m back in Virginia. Helemaal compleet met carrotcake, Ty en productie-quilts….and I’m loving it! Jou ringen…super!

  3. Willeke

    Mooi! Ik heb nog wat van die stofjes liggen… zou ik ook…. wie weet. Dank voor de inspiratie en tips en trucs! Carrot cake vind ik ook hemels, het water loopt me in de mond. Maar ja, over rondingen gesproken…

  4. Ines

    Wat een kei ben jij op de naaimachine en wat is het schitterend aan het worden.

    Die taart is voor mij helemaal fout, want ik zou hem zo in mijn eentje opeten 😉

    Groetjes
    Ines