Recycle

De aanhanger van de schuinoverbuurman stond voor onze deur en zat vol tuinafval, en bij nadere inspectie (ik fietste er langs op weg naar huis) zag ik vuurdoorntakken. Ik keek naar de tuin van onze schuinoverbuurman, en die was helemaal kaal! ? Links en rechts bij het begin van het pad stonden eerder die morgen nog twee hoge vuurdoornstruiken, en nu niet meer, ze lagen in de aanhanger.

Ik zette mijn fiets bij onze voordeur en liep even terug naar de aanhanger, en zag tot mijn vreugde dat ze met wortel en al eruit waren gehaald. Oei, ik raakte er helemaal opgewonden van, net als wanneer ik zie dat quilters grote stukken stof weg gooien, eeuwig zonde, en zo kon ik het ook niet aanzien dat deze twee struiken die afgelopen jaar vol rode besjes zaten nu afgedankt zouden worden. Ik belde bij de schuinoverburen aan en de schuinoverbuurman deed open;  hij zei dat ze naar de vuilstort gingen, maar ik mocht ze wel hebben. Hij wilde zelfs helpen ze uit de aanhanger te halen, maar dat hoefde niet.  Even later pakte ik ze er uit, mijn handen goed beschermd met stevige werkhandschoenen en voorzichtig naar onze achtertuin slepend zonder nieuwsgierige katten te raken. Ze kregen een paar uur de tijd om in grote emmers staand water op te zuigen en aan het begin van de avond kregen ze na een flinke snoeibeurt (2/3e van de struiken verwijderd) een plekje tegen de schutting. Eentje in de hoek naast de klimhortensia (zie rode streepjes)
F4BD8BC0-8FA7-4E0B-B44C-113EFCE3EE12
En de andere schuin achter de weigelia
39DD1A74-8AFB-470D-92EE-F508541C7EC8
Links ervan staat de oranje vuurdoorn, duidelijk in een betere conditie dan de net geplante struiken, ik ben benieuwd of ze gaan aanslaan.
1746EFA9-E21A-4259-9AC1-9233BB03068E
De budleija die er tussen staat kreeg gelijk ook een snoeibeurt nu ik toch lekker bezig was, jaja, morgen ruim ik het wel op, Jon.
EA9CD984-EA3F-4FEB-9D6F-9E391B0AFD7F
Ter voorbereiding op het doorquilten van de Tea Party Quilt zoek ik inspiratie op internet, en laat ik nou dezelfde quilt tegenkomen die onder handen is genomen door een prof.longarmquilter Jane Hauprich. Ze heeft hem wel heel erg intensief doorgequilt, dit is haar signatuur.  Klik hier.
De maakster van deze quilt Rhonda Adams heeft hem “With milk and sugar?” genoemd. 

5 gedachten over “Recycle

 1. Elly Lagcher

  Wat een toeval, alhoewel toeval niet bestaat, dat je er net langskomt. Zonde om deze struiken naar de vuilstort te brengen. Ik hoop dat ze aanslaan, maar met zo een goede verzorging moet dat wel lukken.

 2. Renske

  Dat heb je goed gedaan, twee struiken gered van de stort. Nu hopen dat ze aanslaan. Ze zullen weer eerst al hun energie aan de wortels geven, maar dan worden ze vast erg mooi.
  Mooi doorgequilt. Wel erg veel werk. De kleuren zijn ook mooi, maar ik vind jouw quilt qua kleurgebruik mooier en frisser. Ga jij het nu ook op zo manier doorquilten of denk je er nog over na?

 3. mieke

  Die vuurdoorn , een tweede leven ! Ja , als je je ogen goed open hebt , kun je zo hier en daar wel wat tegen komen.
  Die quilt , is wel heel mooi doorgequilt . N geprogrammeert programma ???
  Succes met jouw quilt. grtjs Mieke

 4. Marion

  De quilt is wel heel erg doorgequilt. Maar dat vind ik in amerika toch altijd al.

  Ohhh heerlijk dat je opgewonden kan worden van een struik. Hihinj

 5. Truus

  Dat is zeer intensief door gequilt -vind het een beetje te…..
  Super dat deze 2 struiken gered zijn en ze gaan het vast goed doen met jouw goede zorgen.
  Geen tijd gehad voor snoeiwerk ondanks de zoon die hovenier is.
  Gezellige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.