Rechtsnijden en afbiezen

Op internet vond ik een leuke youtube film over uitleg over hoe je een affe quilt na het doorquilten mooi recht en haaks kan snijden. En aangezien ik het ook op deze manier doe, dus sta ik er helemaal achter LOL. Meestal leg ik de snijmat op de grond, met quilt en al, dan heb ik meer schuifruimte, mits er geen Zipje of Zopje in de buurt zijn.

De dame van dit filmpje heeft meer tutorials gemaakt, klik maar hier , ik heb ze niet allemaal bekeken, in mijn dag zitten helaas ook maar 24 uren, dus of het allemaal wat is, weet ik niet.

En dan moet de bies er op; kijk eens wat een slimme manier Wietske gebruikt om haar quilt af te biezen (met dank aan Joke uit Zeeland die me er op wees), ik kan haast niet wachten om het ook uit te proberen! Zit er maar 1 ding op he, doorwerken. Bij de meeste quilts wil ik de bies ook aan de voorkant zichtbaar hebben, en dan werkt deze truuk niet, het is meer voor het maken van quilts die geen framewerk van een bies nodig hebben, zoals mijn lensquilt.Photobucket Jongens wat heb ik gemuggeld om de bies op de achterkant in de hoekjes netjes te krijgen, en toen het me niet lukte, en ik uitgefoeterd was,  heb ik de bies toen toch maar gewoon in het zicht op gedaan, heel smal.

En als je geen held ben met hoeken, en je wilt wel een bies in het zicht, dn maak je toch afgeronde hoeken?

0 gedachten over “Rechtsnijden en afbiezen

 1. goof

  Oeioeioei,….
  Ben veeeeeeeeeeeeeeeels te laat om je te feliciteren,……
  Maar ik doe het toch!

  Lieve Meid, van harte en nog vele vele jaren!
  Je zou het niet zeggen,… van die 50 kaarsjes,…
  het lijkt mij een gave leeftijd, ik kijk er naar uit!
  En,… ben je al lid van de red hat vereniging????
  :o)

  Bedankt voor de tip van het afbiezen!

 2. Chris

  Op die manier maak ik ook altijd mijn quiltjes recht.
  Maar van dat hoekje, dat had ik nog nooit gezien. Leuk!!