Quilting is sharing, deel 1

Toen 3 weken geleden mijn in Amsterdam wonende en in de thuiszorg werkende dochter vroeg of ik een mini quiltje voor een cliënte van haar wilde maken, (ze had foto’s van mijn quilts gezien), aarzelde ik geen moment om “ja” te zeggen, een miniquiltje was net wat ik nodig had om mijn zinnen te verzetten. Het duurde alleen een week eer ik mijn ei had gelegd; wat voor patroon moest het worden, want mini is anders dan ik gewend ben, en omdat hij als tafelkleedje gebruikt ging worden, moest het niet te dik en hobbelig worden met allemaal naadjes. Het werd een eenvoudige pinwheel van reprostoffen (Aunt Grace serie),
IMG_9636Loki hield me gezelschap tijdens het naaien, IMG_9634
het doorquilten hield ik ook zo eenvoudig mogelijk, gewoon alleen maar diagonalen, en het resultaat was een lief, schattig quiltje
IMG_4591die -lekker makkelijk- in een bubbeltjesenveloppe paste en afgelopen week al op de tafel van de cliënte prijkte, ze was er heel blij mee. Het moest precies op het tafeltje passen,  wat gelukt is, maar misschien maak ik er nog eentje (kerstsfeer?) als ze wilt dat hij wat meer overhangt.IMG_9757

Eén gedachte op “Quilting is sharing, deel 1

Reacties zijn gesloten.