Quilten GBR

De GBR= Great Barrier Reef mandala lag de laatste dagen weer onder de naald, Jon probeerde zoveel mogelijk kalmerende vibes uit te stralen want de rondjes bij de visjes quilten is niet mijn favo onderdeel, gewoon omdat als je met zwart garen op lichte stof quilt elke misser naar je schreeuwt. Misschien dat ik een deel uithaal, maar ik ga het niet helemaal opvullen met rondjes.
F83DED82-E2BA-4C35-A57D-027E1C5BE2F2
En toen quiltte ik de stralen achter de octopus
2A14A627-F317-4098-9DEA-AE0D6B6D9AB6
De anemonen kregen structuur
B01CC5FB-5F9A-45AC-A8C1-1EB189546426
Net als de zeepaardjes, deze zijn nog niet helemaal klaar
DC0B4376-AA0A-4AE5-8DB7-AADE1D211088
Van alles twee stuks
0E06DF20-961C-440D-8B0E-F1395FE6C32D
Gisteren ging ik op het eind van de middag (uur voor sluitingstijd) even naar Quiltshop Leur, express laat in de hoop dat het dan niet druk zou zijn.

Ik was op het personeel na de enige klant en had het rijk voor mij alleen, buiten kreeg een lekker kopje koffie met een slagroomsoesje en liet de GBR mandala zien die glinsterde in het zonlicht. 

Uiteraard scoorde ik wat lapjes, waaronder deze prachtige dubbelbrede stof van Henry Glass. Het is groot genoeg voor een achterkant van een King size quilt of een jurk ☺️

19CE91D3-B5F6-4C39-A320-FE37B64DFD1E
Vandaag ga ik weer verder, beetje borduren en een beetje quilten.
FC99183F-B165-4E4D-8B34-FB76C4D5B47D
Nu Sherlock in en uit loopt zijn we hem aan het trainen dat hij komt als we hem “piepen” (lippen tuiten en dan lucht inzuigen), we zijn dit gewend bij de andere katten, dus als we hem aan zagen komen lopen maakte Evelien of ik dat piepgeluidje.  (het gaat trouwens heel goed met Evelien die nu lekker aan haar conditie werkt, lopen en fietsen)
Gisteravond kwam Jon om kwart voor 11 naar binnen en bedelde om eten, maar Sherlock was nog buiten (geen gegil van katten meer gehoord), de meeste keren komen ze vlak na mekaar binnen, behalve nu, dus maakte ik het piepgeluidje bij de schuifpui en na een paar tellen kwam hij aanrennen. Oh zo fijn, weer een mijlpaal 🎉 liefdevolle begroeting volgde tussen de twee mannen, en even later zaten ze zij aan zij in de garage te smikkelen van de in een bodempje water drijvende droge brokjes.

 

6 gedachten over “Quilten GBR

 1. Renske

  Wat wordt de quilt toch mooi en wat een werk is het met de kleine onderdeeltjes. Bij een mandala ben je ook met kleine stukjes bezig, dus ik snap waarom het een mandalaquilt wordt genoemd. Je moet ‘zen’ proberen te blijven.
  Gelijk even uitproberen dat geluidje hoe dat klinkt. 😉

 2. Truus

  Fijn dat Evelien zo goed vooruit gaat!
  Makkelijk dat ze reageren op je ‘fluitje’ om binnen te komen. Hier reageren ze gelukkig ook als ik ze roep,maar ze komen nooit buiten dus niet zo moeilijk.😹
  Wel veel werk al die rondjes maar het wordt wel heel mooi!
  Zonnige dag!
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Ria

  Wat fijn dat het Evelien weer goed gaat!

  Wat wordt de mandela GBR een beauty!!!
  Ben zo benieuwd om hem in het echt te zien.

  Groetjes, Ria

 4. Kathy P in Pittsburgh

  The mandala looks more beautiful by the day. I’m looking forward to seeing it finished. I liked it before you started the quilting, but the dimension those new stitches add is amazing.

  we call the “whistle” kitty-kisses (katje-kusjes). My black cat Loki is losing his hearing ,so they no longer work to call him, but he responds to the big jar of snoepjes being rattled. (My kitties were born in Amsterdam, so we like to say they are tri-lingual: cat, Dutch and English. Unfortunately, their Dutch is not much better than mine.

Reacties zijn gesloten.