quiltdagen Rijswijk

Vandaag en morgen zijn er quiltdagen in Rijswijk, in de Volmerlaan 12, en het is echt de moeite waard om te gaan. Er hangen zoveel verschillende soorten quilts, van de klassieke ‘ik-was-alles-nog-met-de-hand’ quilts tot ‘hoever-kan-je-gaan-met-experimenteren’ quilts, daar waar een ander dingen als afval beschouwd, zien deze artquilters het als een uitdaging om te gebruiken en ik moet zeggen, mijn mond viel af en toe open, zo mooi gedaan!

Ook heel veel quilts die met longarmmachines waren doorgequilt, soms jaloersmakend mooi en soms leek het of het de quiltster alleen maar te doen was om zoveel mogelijk garens en verschillende motieven  kwijt te kunnen in 1 quilt, ik zie zo’n man/vrouw onrustig worden bij het zien van nog een leeg stukje stof. Maar ik heb mijn ogen uitgekeken, mijn portemonnee werd ook wat leger na het zien van deze daglichtlamp Lampentic en zeg nou zelf, hij is toch ook wel heel mooi en elegant? Ik begin al een bekende te worden bij deze winkel, een half jaar geleden heb ik er de stalamp en minilampje gekocht.

Ik was samen met mijn moeder er naar toe gegaan, heel gezellig om tijdens de koffie even de nieuwe aanwinsten te showen. We zijn geslaagd in garens, een enkel lapje en ik dus de lamp. Mijn moeder heeft ook achterkantstof gescoord voor haar Gardenere’s Journal, ook schitterend he. Dsc07069

Hier een hele kleine greep uit de foto’s die ik heb gemaakt, details. Ik zal in mijn fotomap ( helemaal onderaan links op de weblog) wel meer foto’s zetten morgen. Rw2 Rw7 Rw6

0 gedachten over “quiltdagen Rijswijk

 1. Grace Lee

  What a lovely web-site. I am crazy about quilting and only just beginning. My three daughters are beginning to quilt as well. I am writing in English as my Dutch grammar is not so good.

 2. Marloes

  Leuk je even echt te hebben ontmoet. Prachtige lamp. Gefeliciteerd met weer een lichtje in je leven!
  Mooi wordt die Gardeners journal van je moeder. Wat een verschil maken die stoffen. Die van jou is ook mooi!

 3. Jantine Urban

  Ben ik je deze keer niet tegen het lijf gelopen… Was er pas in de loop van de middag. Mooi, die lamp, die heb ik niet gezien! Je moeders tuin wordt ook mooi ;-).