Prooi

Ik was gisteren boven in mijn naaikamer aan het naaien, heel veel rondjes maken voor de Teaparty-blokken zodat ik later wat te kiezen heb, toen een erbarmelijk gemiauw van beneden uit de hal kwam. Het klonk als een kat die een prooi heeft gevangen en even om aandacht vraagt, en ik haastte me naar beneden.

Begin had Jon een vette duif gevangen, weten jullie nog?
IMG_9022
Een dag na deze vangst liep hij toen ik in de keuken bezig was doodleuk met dit lijk in zijn bek langs me heen de hal in, en hij alle intenties had om er mee naar boven te gaan. Toen kon ik  hem de pas naar de trap af snijden en hem via de voordeur er weer uit werken, ik was blij dat ik net op dat moment in de keuken was, want stel je toch voor dat hij ermee naar boven was gegaan!  Brrr je moet er toch niet aan denken dat je het na een paar dagen pas ontdekt, wakker wordend met de geur van rottend vlees van de duif onder het bed! Misschien was dat het plan wel van Jon, had hij ergens gehoord dat op kamertemperatuur gerijpt vlees beter smaakt.
IMG_9047
Het karkas heeft nog twee dagen buiten gelegen eer ik het in de tuin begroef, ik had wel verwacht dat er aaseters zouden komen opdagen die het mee zouden nemen; in ons vorig huis zou dit een appeltje-eitje zijn voor de eksters, maar nu hadden de wurmen en andere ondergrondse kruipers er vast wel wat aan.

Dh was ook op het gejoel van de kat afgekomen, en we moesten lachen toen zijn prooi deze keer dit muisje bleek te zijn, mijn speldenkussentje. Haha, zoveel herrie om een stoffen muisje. Toen Jon zag dat we opgelucht ademhalend en grinnikend weer onze weg gingen en hij dus geen bewonderende blikken kreeg, droop hij af. De muis werd later door Arya mee de kamer in genomen.
IMG_9370
De honger werd later gestild met lekkere brokjes (links Loki, rechts Jon), Zopje at in de garage zijn seniorenbrokjes op.
IMG_9273

Eén gedachte op “Prooi

  1. Truus

    Wat een opluchting dat het jouw speldenkussen muisje was!
    Het is de natuur zeggen ze maar zo’n gehavende vogel is geen leuk gezicht.
    Zonnige dag
    groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.