Presentjes maken

Net als voorgaande jaren mochten we loterijblokjes maken en een kleinigheidje, ditmaal was het kleinigheidje een mug rug, oftewel een mini placemat voor je kopje koffie of thee met ruimte voor een koekje of plak cake. Ik had even een aanloopje nodig om een mug rug te verzinnen, maar met voldoende inspiratie op internet was het niet lastig, ik moest er gewoon even voor gaan zitten en voordat ik er erg in had had ik er twee gemaakt!
IMG_7447
en
IMG_7434
Vooral die met hexagonnen is er eentje die ik nog wel eens groter wil maken. Je rijgt hexagonnen om kartonnetjes, plakt deze dan met een klein druppeltje wateroplosbare lijm (Roxanne basting glue) op de ondergrond. Nadat het goed is gedroogd knip je aan de achterkant achter elk hexagonnetje de stof open (of weg) om zo het kartonnetje eruit te vissen. Bij gebruik van teveel lijm zou het kartonnetje ook meegeplakt worden en dan is het een gevecht wie het sterkste is met lostrekken, de lijm of het kartonnetje. En dan sandwich je de handel, trek je met een verdwijnstift lijntjes en met het boventransport aan ga je nu doorquilten. Een kind kan de was doen, serieus!
IMG_6174
achterkant ziet er ook leuk uit
IMG_6175
De volgende keer zal ik wel beter opletten met het opplakken van de hexjes, want het uitlijnen kon beter.
Zondagmorgen werden de mug rugjes verloot, sta met de cursor (het pijltje van de muis) op de foto hieronder en dan zie je pijljtes naar links en rechts om ze allemaal te zien
Mug rugs QW '17
deze beauty -gemaakt door Carina- kreeg ik, het heeft een ritsvakje waarin ik de koekjes kan verstoppen.
IMG_7446
De loterijblokjes waren van een kinderlijke eenvoud maar met een grootse uitstraling in een grote quilt. Dit zijn de mijne: 
IMG_0396
ze kwamen vastgespeld te zitten op een laken die Katrien aan de wand had geklemd, want om een speldje in de wand te prikken voor elk blokje zou je vingers kosten.
IMG_7284
zo leuk om al die verschillende stoffen te bekijken
IMG_7306
IMG_7307
de winnares werd zondagochtend getrokken, zie hier
IMG_7428
een blije Carina

4 gedachten over “Presentjes maken

 1. Truus

  Lijkt mij gezellig zo’n weekend met elkaar bezig zijn.
  Jammer dat je moeder niet mee kon en ik hoop dat het met je vader beter zal gaan.
  Fijn dat je elke keer een foto serie maakt waarvan we mee mogen genieten. En je bogenquilt is leuk met mooie stoffen.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Mieke

  Bedankt voor alle mooie foto’s! Zo kunnen we inderdaad nog nagenieten van het mooie weekend!

Reacties zijn gesloten.