potje boggle-en?

Een potje boggle spelen is zo typisch kerstvakantiesfeer voor ons, Perry wordt helemaal onrustig als hij in de keuken bezig is en hij de dobbelstenen hoort rammelen in het bakje. Ik denk dat jullie het spel wel kennen? Boggle  Vanavond kregen we zowaar Tim mee om een potje mee te spelen, zijn pc lonkte hem echter na 4 potjes zodanig hard toe dat hij naar boven ging, helaas. Hij speelde niet slecht, won 2 potjes geloof ik. Evelien had een mindere dag, meestal wint zij met 35 woordjes of meer, dan volgt Perry met 30, ik trek er meestal rond de 20 en Suzanne huppelt er vrolijk achteraan met 15 tot 20.

Zullen we een potje spelen? Even een korte uitleg:*je krijgt 3 minuten de tijd om zoveel mogelijk bestaande woorden op te schrijven die je kan maken uit de zojuist gegooide dobbelstenen * woorden moeten uit minstens 3 letters bestaan * je mag diagonaal, horizontaal, vertikaal of kruislings woorden maken* in 1 woord mag elk lettertje maar 1 keer gebruikt worden* een combinatie mag voor meerdere vervoegingen gebruikt worden, bv: net- netje- netjes,  Proegboggle_1 hier een voorbeeld in beeld:

en dan nu een echte:

wie haalt er de meeste woorden uit? Boggle4 ik heb even onder de N en M ook een streepje gezet, (onder de W stond het al), dit om verwarring te voorkomen, een N zou snel als Z gezien kunnen worden nu hij op zijn kant staat.

Ik haalde er binnen 3 minuten 33 woorden uit, bijna mijn  record!

0 gedachten over “potje boggle-en?

  1. dineke

    Boggle, dat deden wij vroeger wel, mijn zus had het spel. Afgelopen week hielden wij het bij ganzenbord. Justin zit wat volwassen spellen betreft nog net op de wip.

  2. DH

    Zo gaat dat. Met 17 jaar huwelijk en 3 kinderen hooked on PC’s communiceren wij alleen nog via internet.
    😉