poeh-poeh

Vanwege het warme weer ben ik niet de hele dag in de tuin aan het werk te vinden, want daar waar ik vanmiddag moet zijn staat de volle zon.  Arya vond het ook welletjes,  IMG_9824
Wel even opletten wie er via de schuifpui binnen komt.
IMG_9826
Ik ga zo weer wat naaien, maar nu voor mijzelf. Vrijdag  heb ik van een spijkerbroek een rokje gemaakt; Suzanne had een scheur in haar nieuwe jeans, maar vanwege de rotte stof (meer stretch dan katoen) was repareren geen optie en besloot ik het anders te doen.
IMG_9861
Het was eigenlijk zo gedaan, de naden lostornen was het meeste werk
IMG_9864
en van de afgeknipte pijpen kon ik de inzetstukken maken, 
IMG_9862
en achter
IMG_9924
Ik heb doorgestikt met een rekbare stiksteek,
IMG_9918
het rechter stiksel is al gedaan Ik naaide hier over een niet losgetornde naad, om de continuiteit van het stikwerk overal hetzelfde te maken, anders krijg je dat je halverwege het pand opeens een andere kleur of dikte stikwerk ziet.
IMG_9919
en klaar!
IMG_9923
het zit als gegoten, en ze had hem gelijk aan naar werk en hij zat heel lekker zei ze, een beter compliment kan je niet krijgen als moeder.

Eén gedachte op “poeh-poeh

 1. Truus

  Verstandig om nu niet door te gaan met je pad. ?
  Wat een leuk rokje is dit geworden. Laat het maar niet zien aan de dochters anders krijg ik nog meer spijkergoed om te naaien.
  Ook nog tips voor kinderspijkerbroekjes waar de knie kapot van is? Nu knip ik zoveel mogelijk van oude broeken de plaatjes af en naai dat op de scheur /gat.
  Zonnige dag ?
  groetjes, Truus uit Drenthe

Reacties zijn gesloten.