Pluisje krijgt een randje

Pluisje krijgt een bies van verschillende kleurtjes, dankzij mijn geweldige opbergsysteem (geen systeem is ook een systeem) ben ik mijn paarse lap batik voor de bies – 1meter- kwijt, nou ja, ik kan hem niet vinden maar hij kan niet ver weg zijn en ik vind hem ongetwijfeld zodra de quilt klaar is. Dus zat ik met een stuk van 15x 110 cm paarse batik en een heleboel reststukjes van de rail fence blokjes die te klein waren voor in de quilt.Photobucket Ik heb er rijtjes van gemaakt, en tussen die rijtjes weer andere batikstroken gedaan, van dezelfde serie als ik ook in de quilt heb gebruikt, en ik begon met een paarse strook aan de ene kant van de lap, en eindigde met een bonte batikstrook. Met de 45º lijn op de liniaal heb ik 1 kant van de lap diagonaal recht afgesneden,  en zo kon ik de 9 stroken van 2½ inch snijden. Om er beter bij te kunnen met de lange lat, vouwde ik de lap in drieën op, en ik lette er op dat de omgeslagen kanten haaks liepen met de zijkant, anders krijg je stroken waar een knik in zit.

Als ik me niet vergis, kunnen jullie door hier op te klikken in mijn Photobucket album om de foto's heel groot te kunnen bekijken.

Ik wilde ook weer eens wat anders met de hoeken doen, niet haaks maar afgerond, en niet alleen omdat me dat mooi leek, maar ook vanwege het praktische aspect; ik verklaar me nader: er zitten zoveel naadjes in deze bies, dat het haast niet te vermijden zou zijn dat een stuk met naden precies in een hoek terecht zou komen, met een dikke prop als gevolg. Ik ben er wel tevreden over, ik heb gisteravond de bies er al helemaal opgestikt via de voorkant, en ben zojuist gekomen tot het omslaan en vast stikken van de bies aan 1 kant en 2 hoeken, normaal speld ik alles af en stik ik achter mekaar alles vast, maar ik ben een heleboel spelden kwijt.

Photobucket

0 gedachten over “Pluisje krijgt een randje

 1. Adrie Jansen

  Wat een enorm leuke oplossing Shirley!! Ik gebruik ook wel vaak de resten van de quilt om een rand te maken, maar deze vorm had ik nog nooit gezien, Super!!
  Misschien pik ik het idee wel eens van je
  ;-))
  Groetjes,AdrieJ.

 2. Else

  Niet voor 1 gat te vangen, super oplossing! Die ronde hoeken die ga je vast een keer tegenkomen, ik vind ze LEUK!! Fijn weekend, groetjes Else

 3. Marloes

  Goed idee van die bies, ook iets om eens zelf te proberen die ronde hoeken 😉 Ik vind de quilt ook erg leuk geworden.