overloop

Vandaag was zo’n hectische dag, maar ik was wel in controle en had niet het gevoel geleefd te worden, en dat maakte het minder vermoeiend dan ik gisteren had verwacht. (een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest).

Gistermorgen hadden we een rondje door het nieuwe huis met de man die de leiding heeft betreffende de bouwwerkzaamheden. Hij stuurt zijn mannen maandag erin om te beginnen. De marmere vloer in de woonkamer/hal moet gerepareerd en gepolijst worden, dit gaat een gespecialiseerd bedrijf doen, net als het schilderwerk binnen en buiten.

Voor het rondje door het huis moest ik met Evelien naar de dokter om een hardnekkige en grote voetzoolwrat te laten verwijderen. De goed man wilde ons na een onderzoek en wat peuterwerk wegsturen met een receptje voor pijnstillende crème, waarna hij het over een paar dagen nog wel wilde proberen met bevriezen of aanstippen. Dacht het niet. Evelien had alles al geprobeerd en was klaar voor wegsnijden en ik ook. Dus toen ik zei dat ze morgen al naar school moest en geen tijd had voor afspraken, en en dat wegsnijden en daarna nog restjes wegbranden na het zetten van een verdovingsspuit onze voorkeur had, pakte hij gelijk de spuit erbij. Hij stond met zijn rug naar me toe toen ik hem mijn mening gaf, dus of hij nu zich ergerde, verbaasde of moest lachen weet ik niet. Maar de wrat (maatje grote doperwt) is er uit; het had even flink gebloed en de spuit deed veel zeer, en het loopt op blote voeten nog vervelend, maar met schoenen aan is het goed te doen. Het bloed niet meer, enkel wat vochtlekkage. Zal ook wel schelen nu ze vannacht zonder pleister op is gaan slapen.

Vanmorgen vroeg stonden de tuinmannen al in onze tuin (oude huis) en stapte ik in de auto van de oppertuinman om naar ons nieuwe huis te gaan kijken. Bomen eruit was geen probleem, bestrating moest er zeker uit (we gingen allebei haast onderuit, spekglad vanwege de mist). ZIjn commentaar op de tuin: het zou een kantoor of begraafplaats niet misstaan, maar oersaai, onpersoonlijk en slechte ligging tov het huis en uitzicht vanuit de kamer; er zou een goed ontwerp gemaakt moeten worden en bestrating pas doen als we weten waar bv de whirlpool gaat komen (tzt). Jullie snappen al dat de afspraak met de tuinarchitect snel gemaakt was, volgende week zie ik hem al.

Om half 9 was ik alweer thuis, de voortuin was in een 3 kwartier al flink opgeknapt alleen al door het snoeien van de buxusheg en een deel van de ligusterheg. De mannen waren om half 5 klaar, tussendoor zorgde ik voor koffie en fris.

Om half 10 stond ik in de kleuterklas op school luizen te pluizen en was hier met een half uurtje klaar mee, geen enkele luis te bekennen.☺ Half uur daarna zat ik bij Woonstudio om de betegeling van de vensterbank en ruimte daaronder te bespreken. Ik was er snel uit, hetzelfde materiaal genomen als waar het aanrechtblad van is, wat de verkoopster ook adviseerde. Even op het gemak een kopje koffie gedronken, even rust.

Half 2 en ik bracht Evelien en haar vriendin naar school en een 3 kwartier later kon ik ze alweer oppikken; ze hadden het dubbele aantal boeken dit jaar, plus ze wilden niet oververhit op de foto die gemaakt wordt voor de schoolpas en groepsfoto. Je bent ijdel of je bent het niet.

Tot 4 uur hielp ik Evelien en Tim met kaften en toen gingen we weer naar de dokter, deze keer om een inentingsspuit tegen baarmoederhalskanker te laten zetten bij Evelien. Deze inenting (3 spuiten in totaal, elke 2 maanden 1) komen tzt in het pakket van inentingen die elk kind krijgt, maar nu nog niet. De spuit was zo gezet en even later zaten we weer braaf te kaften, Tim heeft gekookt (terwijl ik er af en toe bij kwam staan om instructies te geven en te hlepen), we aten aardappelpuree, spinazie, zacht gekookte eieren en braadworsten van kippengehakt. Prima gedaan, als tegenprestatie dat ik al zijn boeken heb gekaft.

En nu stop ik met bloggen voordat deze pagina overloopt. Morgen een rustige dag: pedicure in de morgen en een etentje van Perry’s werk ’s avonds, waarvoor ik nog wel iets sjieks moet kopen. Ik heb alleen maar sjieks voor kerstmis, en daar hebben ze me al een paar keer in gezien ☺.

0 gedachten over “overloop

 1. Hendrika

  Jemig wat een drukke dag zeg. Ik ben net een half uurtje op en ben al moe:).

  Heb mijn dochter ook die prik laten halen over een ruim maandje krijgt ze nummer 2 en dan doen ze hier hem 4 maanden daarna weer zij de assistent. Ik dacht ook dat het elke 2 maanden was maar goed we zien wel wat de computer zegt als ze de 2de heeft gehad:). Geen zin om daar nu al zorgen om te maken.

  DS begint vandaag met zijn 3de jaar op de Universiteit. En DD begint Maandag met haar Senior year op Highschool.

  Groetjes,
  Hendrika in TX