Oud en nieuw

Nee, geen jaarwisselingsblogje, dat is een beetje te vroeg, maar ik moest een titel bedenken en zoals vaak is dat lastiger dan bedenken waar ik over ga bloggen.
Gistermorgen besloot ik snel het blad wat op onze bestrating lag op te ruimen, het zou flink gaan regenen en dan is het allemaal zo klef vastgeplakt. Het was al wat nat van woensdag, maar goed, het kon nog natter en dat wilde ik niet. Een uur flink aanpoten en toen zaten de twee bladkorven tjokvol. Hier die bij de achterdeur
IMG_0780
En deze bij het achterste terras naast de heg
IMG_0798
Op de tegels groeit veel mos alhier, hier moet ik komende week maar even met de krabber overheen gaan. En in de middag begon ik aan mijn shirt, IMG_0781
de avond tevoren had ik het al geknipt, het is tricot, Punto di Roma, een is lekker dikke tricot met een zwarte binnenkant. Het halsbeleg zoomde ik met de hand tegen, met de daglichtlamp er vlak boven, want zwart op zwart is zo lastig te zien. 
IMG_0782
Een paar uur later was hij klaar, het is een recht model, iets getailleerd en over de kont vallend, met lange mouwen
IMG_0784
Jemig wat een rimpels, ik ben een paar kilo afgevallen (minder snacken en kleinere porties eten), en blijkbaar zaten de meeste van deze kilo’s in mijn gezicht denk ik.

Daarna lekker koken, het past net,

IMG_0785
En daarna gelijk het volgende bloesje knippen, het ijzer smeden als het heet is. Vanmorgen alle voorbereidingen gedaan zoals coupenaden (het is een raglanmouw met coupenaad bovenop) en beleg naaien en alles persen, toen naar de kapper, weer een stukje naaien, lunchen en weer naaien, en klaar! En dit model zit ook zo lekker 😊 ik heb alleen mijn luie wijven bh aan, geen beugels dus de zwaartekracht doet gewoon zijn werk, met een echte bh zal dit shirtje vast nog mooier zitten  ik ben wel tevreden over het eindresultaat, misschien ga ik morgen nog wat stof halen voor nog twee shirts. 

IMG_0793
En omdat ik toch lekker bezig was heb ik het quiltje gesandwicht, klaar om door te quilten. Op de achterkant heb ik een onopvallende licht blauwgevlekte stofje gepakt

IMG_0797
Morgen eens kijken hoe het doorquilten gaat.

5 gedachten over “Oud en nieuw

 1. Ingrid

  Je bloesjes zijn goed gelukt !!! super. Die eerste shirt pas wel heel goed bij je brilmontuur !!
  En niet teveel afvallen hoor..

 2. Renske

  Een beetje afgevallen? Het viel me gelijk op. Goed gedaan hoor.
  Leuk kort kapsel heb je, staat je goed.
  Mooie t-shirts. Succes met de quilt.

 3. mieke van den Burg

  Ziet er goed uit , bloes , kapsel en gezicht.
  Maar die luie bh , hhhmmm daar zou ik niet mee op de foto gaan ! Als ik het zeggen mag.
  groetjes.

  1. Truus

   Supermooie shirts Shirley en rimpels??? Volgens mij zijn het lachrimpeltjes hoor.
   Je ziet er supergoed uit met lekker vlot kapsel.
   Een geweldige naam — luie wijven bh en ik draag ze ook veel,want de baleinen vinden mijn ribben niet leuk en doen dan pijn.
   Succes met het doorpitten van je quilt.
   Goed weekend
   groetjes, Truus uit Drenthe

 4. Jacqueline

  TOP !
  PITTIG KOPPIE EN MOOIE SHIRTS.
  Rimpels ? Ik zeg niks, bij jou valt het reuze mee.
  Groetjes.

Reacties zijn gesloten.