optreden

Vanavond zwaaide ik eerst Suzanne uit die vrolijk naar school ging om 6 uur om geschminkt te worden voor het optreden vanavond; thema de Middeleeuwen en zij mag als heks optreden en ook samen met een knul uit haar groep voorspreker zijn (waarvoor ze om 5 uur nog 2 coupletten uit haar hoofd moest leren!) Tijdens en na het eten heb ik haar mogen helpen, op het laatst heeft ze een spiekbriefje op haar arm geschreven van wat ze maar niet kon onthouden.

En om half 7 zwaaide ik mijn moeder en Perry uit die gewapend met een digi en goed humeur naar het optreden gingen kijken. Nee, ik kon helaas niet mee; even naar buiten lopen om wat vuil weg te gooien is me al teveel en dan voel ik me doodmoe weer. Ik heb net wel even een traantje gelaten dat ik weer een optreden van haar moet missen, met kerst lag ik in het ziekenhuis en kon ik dus ook niet. Maar goed, nog even doorbijten en dan ben ik er volgend schooljaar weer overal bij.

Vandaag heb ik een hele dag met een slapend gevoel in mijn hoofd rondgelopen, maar dan hetzelfde slapend gevoel als wat je in je been of voet kan hebben na verkeerde zithouding. Heel irritant kan ik wel zeggen; ik ben op eengegeven ogenblik voor de spiegel gaan staan want volgens mij moest het te zien zijn, zo hard tintelde het. Maar niks hoor, bleke smoel en rood rond de neus en mond en een beetje gek uitziende ogen (alsof een facelift helemaal verkeerd is gegaan).

Ik heb me suf gedronken aan water, elke keer was ik blij dat het gals leeg was, deed mijn ogen dicht en dan had mijn moeder het glas alweer gevuld.

0 gedachten over “optreden

 1. ditte

  We blijven voor je duimelen dat het je lukt om het vol te houden Shirley!! Ook als de kinderen belangrijke dingen hebben!! En …. wat een supermoeder heb jij!! Ditte

 2. mieke49

  Hoi Meisje

  even volhouden hoor
  jij komt er wel al is het met vallen en opstaan
  maar voor jullie schijnt de zon ook steeds
  geniet van alles (ook de mindere dingen)
  een dikke knuffel vanuit Maarssen

 3. Hermie

  Nog even doorbijten, je bent al aan het aftellen.Ook voor jou komt er zeker weten na regen weer de zon.(met af en toe een wolkje)