Oh la la

Dat tulpenshirtje bleek toch wel erg gewaagd, zo merkte ik tijdens de eerste dag dat ik het droeg. Als ik stil stond was er niks aan de hand, maar zodra ik me bewoog, bukte of draaide gaf ik meer bloot van mezelf dan wenselijk. Na het avondeten ging ik naar boven, zocht bijpassende stofjes en dook in de badkamer om te zien welk stofje er het beste onder zou staan.
7E314F1C-1E31-4356-B771-36199389B5AC
Dat kanten dingetje was maar een van de velen, ik heb werkelijk alle kleuren er onder gehad, en niks naar mijn zin, het viel allemaal veel te veel op, en ik plofte neer op de stoel achter mijn naaitafel, die bezaaid was met allemaal restjes stof van afgelopen dagen. En toen zag ik een haast op maat geknipt restje tulpenstof waarop ik de stikkende zigzagsteek had uitgeprobeerd waarmee ik het omgeslagen beleg langs de hals later mee had vastgenaaid. Passen, meten en naaien maar. Van een afstand valt het niet eens op, en wat vind ik dit een mooie halslijn ?
09362BF5-CF24-4851-847B-A8D43ED78DF7
Oh wat was ik blij toen ik zag dat dit gewoon de oplossing bleek. Het stikwerk verdiend geen medaille, maar omdat de stof zo druk is valt dit alleen op als je me wilt zoenen, of zo, en dat denk ik niet dat er na de zoen “Joh wat heb je dat slordig genááid!” volgt.
F90A280F-DEE2-4F6B-8D9D-E8CB7D8FB61F
Hoe blij kan je zijn van zoiets kleins dat goed is gelukt. 

5 gedachten over “Oh la la

 1. Ria van Slingerland

  Beeldschoon geworden, de kleuren staan je geweldig. Ik hou ervan.

 2. Truus

  Ja dit is de beste oplossing anders was het ook duidelijk dat je een stukje er in had gezet.
  En met dat mooie stukje kant was het net of je hemd er bovenuit kwam.
  Goed gedaan meis! ?
  Zonnige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 3. Renske

  Mooie blouse heb je gemaakt. Ik vond eigenlijk ook al dat het erg ‘bloot’ was, maar sommige mensen vinden dat juist mooi. Je hebt het trouwens mooi en slim oogelost. Vrolijk stofje trouwens.

Reacties zijn gesloten.