Nog wat te showen

Het is wel behelpen op tafel op die paar lapjes, nu die lekker grote quilt van tafel is verdwenen, je ziet het  Thor denken. 🙂 en Loki past net op het plateautje, zo lekker in het zonnetje genieten. Ze liggen gewoon te wachten op de volgende quilt, welke zal het gaan worden?
IMG_7722 IMG_7723

2013 was een jaar van -voor mijn gevoel- weinig quilts afmaken, maar klopt dit ook? Ik heb het even op een rijtje gezet (en voor wie nieuw is op mijn blog, ik houd van tempo, zoveel mogelijk op de naaimachine, en ook het quilten doe ik op een gewone naaimachine, een Bernina 440 jubileum versie, met BSR).

Om meer te weten te komen over het hoe en wat van de geshowde quilts kan je de blogjes nalezen door gewoon (of ongewoon, net hoe het is gesteld met je motoriek) te klikken op de rood gemaakte naam van de quilt, of bij de opmerking “klik hier” bij een quilt. Je kunt natuurlijk ook rechts op mijn blog onder Categorieën in het uitklapschermpje kijken.

In April in ongeveer twee weken tijd heb ik voor de verjaardag van mijn DH de New York City Stamp Quilt gemaakt
IMG_3410
om gelijk hier achteraan te beginnen met de Double Weddingring, ook een stofpakketje uit New York, en 15 juni lag ze op bed, en net als een moeder met een pas geboren baby liep ik geregeld de kamer in om alleen maar te kijken en zachtjes te aaien, zo trots.
IMG_4779 IMG_4780
De Mysterie BOM van Quiltshop Leur heb ik (in hun opdracht) gemaakt voor promotiedoeleinden, het Engelstalig patroon vertaalde ik voor de klanten naar het Nederlands, dit leek me wel handig, temeer ook omdat dit -naast Engels- de enige taal is die ik beheers, en ook maakte ik elke maand een verslagje op mijn blog voor de deelnemers, op verzoek van de winkel. Eind november ben ik er aan begonnen en 7 April kreeg ik de top klaar en een dag later lag hij al afgeleverd bij de winkel; in Augustus zag ik hem als affo in de etalage hangen (ze hadden hun handen al vol aan de Koningsquilten), en toen zag ik de naam Cinnamon Spice.  Dit is de enige quilt die ik heb laten doorquilten, en deze quilt is ook pas van mij als de stof in de winkel op is (de stoffenserie die in deze quilt is gebruikt), tot dan hangt hij ter promotie op beurzen en zulks.
IMG_3291 IMG_1547
Van drie 15 cm strokenpakketjes van dezelfde serie heb ik in een week tijd deze Tegelquilt gemaakt, in Mei was de top af en eind juni lag ook deze beauty even op bed te pronken.
IMG_5045
Aan een jarenlange lijdensweg project kwam eindelijk een eind in Oktober, een heel leuk scrappy blok om te maken, super leuk patroontje ook om door te quilten. Omdat deze quilt niet echt een naam kreeg, kan je hier klikken , ook de link naar het patroon kan je daar vinden.
IMG_7456 IMG_7459
In december zag deze Santa quilt voor Evelien het licht, een kant en klaar paneel
IMG_2470
net als de “Amsterdam heeft ’t” quilt van de Cats or Dollyquilt van Birdblocks, voor de leut, pakketje gekregen als dankjewel voor het meedoen aan de bloghop ter promotie van deze schattige quiltjes
IMG_2576
Nou, dat valt achteraf gezien niet helemaal tegen, toch? Wil je nog meer zien, kijk dan naar de samenvattingen van mijn affo’s van 2012,   door hier en hier te klikken

0 gedachten over “Nog wat te showen

 1. wilma oud

  Prachtig! Waar laat je al die quilten die klaar zijn? Want in dit tempo, zul je er toch wel veel hebben? Welterusten. Groetjes Wilma

 2. anneke vaes

  Ik ben al blij als ik een grote hooguit twee quilt klaar krijg op een jaar. Het zijn stuk voor stuk juweeltjes zo mooi allemaal.
  lieve groetjes anneke

 3. Truus

  Wat een prachtige collectie quilts heb je gemaakt!
  Even een vraagje-heb je iemand die het huishouden doet,of heb je een emmer met tijd ergens in de kast staan? (lol)
  Je bent nog een quilt vergeten-de Celtic.
  gezellige dag en geniet van je mooie quilts.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 4. Quilts van kippetje

  Hallo Shirley,
  A.s. maandag is het blue monday, de meest depressieve dag van het jaar.

  Maar ik zou het leuk vinden om daar een positieve draai aan te geven!
  En wel door er een echte blauwe maandag van te maken.

  Dus maandag plaats ik blauwe quilts op mijn blog!
  Ik zou het leuk vinden als dat navolging krijgt….
  van haaksters blauw haakwerk, en van fanatieke breisters blauw breiwerk etc.
  En voor borduursters: blauwe steekjes!

  Daarom mijn vraag: doe je mee??
  Ik zou het leuk vinden als je ook iets blauws wil plaatsten op je blog maar nog leuker: spread the news!
  Ofwel: doe een oproepje voor andere bloggers ( vóór maandag dus) om ook een foto van iets blauws te plaatsen!Eventueel een linkje naar mijn blog of naam is dan leuk.

  Hartelijke positieve groeten ,
  Annemieke
  Quilts van kippetje

 5. LL-ilse

  Leuk overzicht zo alle quilts op een rijtje. Goed dat van mij niet wordt verwacht ook zo’n rijtje te geven, het zou korter zijn dan mijn tekst nu 😉
  Ik kijk al uit naar je volgende project

 6. Dineke

  Zo zie je maar dat je je dan toch op je productiviteit kan verkijken. Een mooie collectie quilts heb je in 2013 toch maar gemaakt.