Nog meer show and tells

Zulk mooi weer vandaag en ik heb niks quilterigs gedaan, dus zal ik jullie maar vervelen verblijden met nog wat slideshows van oa show&tells van afgelopen weekend.

wat voel je je dan opeens toch weer bescheiden worden hè, bij het zien van zoveel moois.

Yvonne had aan Lies een uitleg gevraagd van de kleurenwaaier van Joen Wolfrom, en aangezien ik ook het idee had dat ik het niet helemaal door had, kwam ik er bij zitten, en nog enkele andere dames met mij. Lies legde eerst de waaier globaal uit, en toen aan de hand van enkele quilts van haar als voorbeeld hoe het er in de praktijk uit zag.

Photobucket

Een uitsluitend blauwe quilt waar spikkels geel in zit, zonder het geel zou hij saai zijn, en Lies legde aan de Belgskes uit dat hun bruine tinten gebaat zijn met een tikje …blauw (ik noem hier maar een kleur, ik weet niet meer welke ze adviseerde), en je zag de dames ongemakkelijk schuiven in hun stoel, aiai, dat valt niet mee, zo'n felle blauw, niet voor niets vinden de quiltstoffen van Yoko Saito gretig aftrek bij onze zuiderburen, uitzonderingen daargelaten. Het was heel erg leerzaam, ik hoop nog eens een workshop bij Lies te kunnen volgen, want wat geeft ze prettig uitleg!

Yoko heb ik 1x ontmoet, nou ja, ontmoet, ik stond er bij en keek er naar, vooral haar snelheid en aparte manier van patchen was amazing, net als op dit filmpje te zien is:

We dwalen af.

hier had ik nog een show&tell slideshow, maar ik heb hem weg moeten halen (van mezelf) teveel van het goede, doe boel loopt steeds vast; morgen maar weer proberen. Dan maar even wat anders:

Check out deze nagels! (ook kan je misschien gelijk wat opsteken van het doorquilten) en deze dame quilt zonder ring en met minder ongemakkelijk uitziende nagels

en nog 1 filmpje waar je Yoko Saito in actie ziet, les geven

0 gedachten over “Nog meer show and tells

 1. Creatieveling Elly

  Wat een prachtige filmpjes. van haar wil ik ook wel een keer les hebben. Zie je dat zij met patchen alleen maar vooruit gaat en geen een keer terug haalt, maar wel met hele kleine steekjes. De slidelshow moet ik op mij pc kijken, want die kan ik niet zien op de iPad
  Groetjes Elly

 2. Inge Slaats

  Al vanaf vanmorgen wip ik hier steeds even een paar minuten binnen om het een en ander te bekijken en te lezen. Nou ja, het een en ander….. meid, wat laat jij veel zien en wat heb je veel te vertellen. Eigenlijk ben jij één van de velen die ervoor zorgen dat ik niet meer aan Quiltkletsen toe kom en me van de lijst heb laten verwijderen LOL
  Maar het is hier leuk hoor Shirley. Ik heb genoten van de show en tells, het was of ik erbij was. Heerlijke dingen om te eten zie ik hier ook voorbij komen. Kan me voorstellen dat je moest afkicken.
  Nou, ik ga maar eens iets quilterigs doen (voor het eerst vandaag!) Kan nog net voordat ik aan het eten moet beginnen, lekker….runderreepjes in oestersaus, roerbak-snijboontjes en risotto. Ik heb er zin in….

  Groetjes,
  Inge

 3. joke

  wat heb je een heerlijk blogje geschreven en wat laat je ons veel moois zien. Bedankt, ik heb genoten. Groetjes van Joke