nog 1 nachtje slapen

Vanmiddag met Perry naar het ziekenhuis voor bloedprikken, en toen in de wachtkamer op de afspraak van de oncoloog zitten wachten. We hadden nog ruim een half uur, maar terwijl ik nog maar net 10 minuten aan het hexen was werden we al binnen geroepen, en Perry en ik grepen alle spullen bij elkaar en met naald en draad in mijn hand wilde ik hem een hand geven. “Of ik een knoop aan het aannaaien was”, vroeg hij lachend. Mijn uitleg dat ik aan het patchen was hoorde hij denk ik niet, want hij zat al ijverig te kijken of er al labuitslagen binnen waren. Niet dus.

Hij wilde de bloeduitslagen niet afwachten, mochten de witte bloedcellen te laag blijken dan krijg ik hier morgen wel een ‘shotje’ voor, zei hij. Nou ja, deze chemo’s moeten dus gewoon elke 3 weken gebeuren omdat ik in fase 4 zit (fase 1 is goed, 4 is.. tja, hoger kan niet) maar goed,

Wat wel heel goed nieuws was, dat mijn vermoeidheid toch wel van de ‘happy pills’ komt en niet van de chemo en die mag ik afbouwen. Hij vroeg of ik verdere klachten had (nachtzweten, tintelende been/voet) en toen ik dat negatief beantwoorde zei hij dat ik meer mocht/moest bewegen, gewoon kijken wat ik allemaal kan. Het moment dat ik pijn krijg of gek ga slepen met mijn been moet ik aan de bel trekken. Blokje rond de buurt lopen en fietsen moet ik wel opbouwen en samen met iemand doen, nou ja, ik voel die behoefte nog niet zo van fietsen en in de buurt rondlopen, maar wel met de auto naar een quiltwinkel gebracht worden en aldaar een blokje langs de lapjes lopen ) Nee, nu niet gelijk alles willen doen, dat weet ik, ik heb wel geduld.
Maar ik voel me gelijk een stuk geruster, dat suffe vermoeiende gevoel de hele dag, dat zinde me niet.

Morgenochtend 9 uur hang ik weer aan het infuus met de rode ranja als afsluiting. Ben benieuwd hoe laat ik klaar ben, mijn Ipod zit vol mooie muziek en ik neem voldoende hexjes mee om aan te werken mocht ik me vervelen.

0 gedachten over “nog 1 nachtje slapen

 1. Marja Mels-Boers

  That’s the spirit! Het moet immers toch gebeuren en het helpt geen moer als je er dan nog extra tegenaanziet. Ik weet het, zeggen is gemakkelijker dan doen….. Hou ej haaks en hex ze!

  groetjes Marja 😀

 2. Lutgart

  Shirley,

  ik ben een beetje laat om je succes te wensen, maar hou je goed. De hexjes meenemen is goed, maar ’t moet morgen echt nog niet af zijn. Steek je neus maar eens af en toe buiten, de lente kriebelt al hier en daar, goede temperatuur, wel veel wind en als de regendruppels komen even een dutje of wat hexjes maken.
  Hou je sterk en tot nog eens
  “de chauffeur van Yvonne”
  😉