Niks nodig

Terwijl Arya op de was lette
IMG_9719
wipte ik even binnen bij de kringloopwinkel in Heerle, ik had niks nodig, wilde alleen maar dag zeggen tegen Paula (van de bee), die er werkte maar er helaas niet was, dan maar een kijkje nemen in de winkel. Hallo zeg, wat een grote zaak, een enorme loods met gangen waar de spullen heel overzichtelijke uitgestald waren, en de prijzen vielen mee, niet dat ik iets nodig had, ik keek alleen maar.

Achter in de loods stonden deuren open en werd er een lading huisraad uit een busje gelost, tenminste, dat was het plan, ze waren zo te zien halverwege gestopt en de mannen zaten op de klep en tegen de pallets aan leunend te roken en te kletsen, de sigarettenlucht ging de hele loods door, omdat de voordeur ook open stond. De loodzware donkerbruine kasten en mosterd bruine bankstellen voelden zich gelijk weer thuis, en ook de vergeelde stoffen lampenkap met kwastjes haalde herinneringen op over vroeger, toen ze naast de kooi met kanaries in de hoek van de kamer stonden. 
Ik liep verder, was alweer op weg naar de uitgang toen ik een grote zinken teil zag staan zonder prijs er op, ik pakte hem op en draaide hem om, nee, ook daar geen prijsstikker. Niet dat ik hem nodig had, maar kwam er eentje voorbij op tv bij een detective of tuinprogramma, dan  trok het altijd mijn aandacht. Ooh zal ik, nu kan het, deze is te koop. Ik liep naar de verkoper en vroeg hoeveel deze teil kostte, en heel stiekem hoopte ik dat hij een onmogelijk bedrag noemde, zodat ik een reden had om hem terug te zetten, want ik had hem niet echt nodig. Ik mocht hem meenemen voor €20,-, oooh echt, nou ja, dan doe ik het. Zelden was een knoop zo snel doorgehakt.

Ik laadde het kreng in mijn auto en reed naar huis, jemig, wat heb ik nou gedaan, ik heb het toch niet echt nodig,  zal ik hem terugbrengen, waar láát ik het? De twijfel duurde maar eventjes, ik reed door en begon al plannen te maken voor de teil. Er zouden planten in komen, en reed nog langs het tuincentrum om potgrond te halen, en een paar plantjes uiteraard. Thuisgekomen liep ik met de teil door de tuin om een geschikte plek te vinden, nee, hier niet, en ook daar niet, en daar misschien? Mmmm, als ik nou het terras eens opruim, dan kan hij daar staan. Er zat een gaatje in de zijkant een paar cm boven de bodem, en dat bespaarde mij werk om gaten erin te boren. Eerst een lading plastic bloempotjes op zijn kop op de bodem om het gewicht van de teil te beperken, dat bedekkend met stukjes vijverfolie, en toen een paar emmers goede grond van het zeefwerk uit de voortuin er in, en toen nog een halve zak potgrond erbij. Planten erin, en klaar!
IMG_0662
Toen ik vrijdagmiddag de citroengeraniums met roze bloemen op de oppottafel zag staan (helemaal rechts op de foto hieronder) in afwachting op een grotere potten,
IMG_0663
heb ik deze er ook nog bijgezet, kan best, het brengt wat meer hoogte aan de bak.
IMG_1652

4 gedachten over “Niks nodig

 1. Truus

  Geweldig en het stond gewoon te wachten tot jij de teil mee zou nemen. ?
  Leuk met de planten er in
  Gezellige zondag
  groetjes, Truus uit Drenthe

 2. Franka van de Watering

  I love De Kringloper, niet alleen die in Heerle. Ik loop ook vaak voor de gein even naar binnen, en kom eigenlijk altijd wel met iets naar buiten. Het kost ook nog eens geen drol, dus waarom zou je jezelf dat plezier niet gunnen. Wel eens op de boekenafdeling geweest, achterin de zaak?
  En werkt Paula daar? Weer een reden om er naar toe te gaan!

 3. Ada

  Ik heb nog een foto in mijn baby-album, waarin ik in zo’n zinken teil gewassen word. Het ding heeft nog jaren bij mijn ouders in de garage gestaan.
  Leuk, met al die planten erin in jouw tuin!

Reacties zijn gesloten.