New kids on the block

Thor links en Loki rechts, 10 weken jong, komen Zipje en Zopje een beetje wakker schudden, want ook al zijn ze 10 jaar oud, ze beginnen last van zwembandjes te krijgen en de eksterpopulatie lijkt ook weer toe te nemen. Broer en zus mogen nog niet naar buiten, want ze worden nu zelf als lekkere hapjes gezien, dus even flink doorgroeien, en zodra ze ‘geholpen’ zijn mogen ze naar buiten.
IMG_4803

Er mankeerde niks aan het oog van Zopje, dat had hij de dierenarts duidelijk horen zeggen, maar wat bewoog daar nou in zijn kattenkooi, die hij trouwens verfoeide, dus als een ander er mee aan de haal zou gaan hield hij ze niet tegen. In de kattenkooi op tafel stonden 2 donkere mormeltjes rechtop om zich heen te kijken na een enerverende autorit waarbij de stembandjes gesmeerd werden, maar ze maakten eenmaal binnen geen geluid van vogeltjes of muisjes, dus niet interessant, en Zopje draaide zich om en sliep verder, wist hij veel.

Op de slaapkamer van Suzanne werd de kooi geopend en de jonkies gingen hoog op de poten, schrikachtig maar o-zo nieuwsgierig op onderzoek uit. De kattenbak in de hoek bij de deur werd even goed onderzocht, ook op slaapgemak,
IMG_0760
ze vonden de deur machtig, maar het speelcentrum of hoe die dingen ook mogen heten was helemaal super, vooral dat veertje.
IMG_0773
Thor – lijkt als 2 druppels water op Zopje- wilde het liefst onder bed hiermee spelen, maar het wilde niet loslaten
IMG_0778 IMG_0775 IMG_0776 IMG_0777
en toen viel het speeltoestel om, Zipje en Zopje zouden trots zijn geweest op hun kleinkinderen. Loki kon nog net op tijd wegspringen, alsof ze veren onder haar poten had zitten, wat zijn ze snel!
IMG_0769
Loki is echt een meisje met haar spitse koppie en ranker lijfje, het is een lief aanhalig beestje, heel dapper ook, anders dan haar broertje Thor, die nog even moet doorbijten eer hij zijn naam eer aan doet, wat een schrikachtig diertje. Hun eerste powernap
IMG_4800
hielden ze in een hoekje van de kamer, nadat ze hadden gegeten, gedronken en gebruik hadden gemaakt van de kattenbak, het eerste drolletje is een feit. Om daarna weer helemaal uitgerust door de kamer te rennen, met elkaar te spelen
IMG_0081
en alle plekken ontdekken waar de stofzuiger niet was geweest. We hebben geen internet nodig, de boeken blijven dicht en de tv blijft uit, want we hebben levende entertainment in huis! Ze blijven een paar dagen boven om goed te wennen aan Suzanne en ons, en hun geurtjes gaan via onze handen naar Zipje en Zopje, zodat zij er ook langzaam aan kunnen wennen, want met heren op leeftijd moet je voorzichtig zijn. Daarna mogen ze de woonkamer in, en daarna zullen we de mannen er bij halen, het is heel spannend allemaal.
IMG_4802

0 gedachten over “New kids on the block

 1. wilma oud

  Ik volg nog maar pas je blog dus….Betekent dit dat je nu 4 poesjes hebt? Wat een schatjes en inderdaad, ze kunnen de mens goed vermaken. Geniet ervan. Groetjes Wilma

 2. miranda

  aaaachosieeee….wat een skatjes…. het “ik-wil-kroelen” gevoel komt naar boven…is er al een tijd geplant om op kraam visite te mogen komen gepland….geniet van de kraamperiode daar met het kleine spul!

 3. supergoof

  geweldig leuk!!!!!
  Heeft Suzanne vannacht haar tenen binnen boord gehouden,…. uit ervaring weet ik dat die behoorlijk aangevallen kunnen worden,… ;o)

 4. Marlies

  Leuk zeg , twee van die kleine snoezepoesjes!!!! Jaloers ben ik , zo jaloers , ja ik weet het jaloezie is een negatieve emotie , maar ja soms gaat dat zo.
  Lekker genieten van die hummels , ben zeer benieuwd hoe Zen Z reageren en of ze elkaar kunnen verdragen.
  Groetjes van Marlies

 5. Merel

  AHHHH, bijna naamgenootje van mijn Thorgal (ook kat 😉 ) wiens broertje Odin al weer 9 jaar geleden overleed! Wat een leukertjes! Opa Thorgal is ondertussen al 17jr.
  Groetjes, Merel