Net als in een film

In de treintunnel stonden we achter de auto van een 60+Italiaans echtpaar, nog voordat de trein het kanaal onder reed kwam de picknickmand tevoorschijn vanuit de kofferbak, waarbij de klep rakelings langs onze motorkap omhoog zwiepte.
IMG_4779
De corpulente man gekleed in een strak zittende witte overhemd en een donkerblauwe broek haalde een tomaat en een bol mozzarella tevoorschijn en verorberde deze in een noodtempo; met een geruite zakdoek veegde hij omslachtig zijn hele gezicht af, het was zo te zien een erg sappige hap geweest.

Al die tijd stak er uit de passagierskant van de auto een reusachtige in een rok omhulde en heen en weer wiegende derrière naar buiten. Mijn fantasie sloeg op hol, wat was ze toch aan het doen, luiers van een vijfling verschonen of zo? Ze was de 60 ruim gepasseerd, en in Italië kan alles, maar nee, ze was koffie aan het zetten.

Na 5 minuten van heupwiegen kwam de rest van de vrouw uit de auto met twee bekers koffie in haar handen. Dat denk ik tenminste, dat het koffie was, ik ken geen theedrinkende Italianen.
De man verbrande met de eerste slok zijn mond, keek boos opzij naar zijn vrouw, maar zijn blik veranderde razendsnel naar begerig toen er een in zijn ogen zeer bevallige vrouw langs kwam lopen; het was wringen met de mollige vrouw en het corpulente echtpaar op het smalle pad naast de auto. Hij vond het duidelijk geen straf, een grijns van oor tot oor toen hij de vrouw wat toesprak, de ogen van zijn wederhelft spoten vuur, hij kreeg een por in zijn zij, maar dit deerde hem niets.

Hij keek de vrouw, die stoïcijns voor zich uitkeek, na tot ze uit het beeld was verdwenen, en dronk grijnzend zijn koffie op. Tot zichtbare ergernis van zijn vrouw kwam de dame ook weer terug, en het schouwspel was weer geweldig; boze blikken, kwijlende man, en zag ik daar een tik op de bil? Maria Calas zong in onze auto Un bel di met een passie dat perfect paste bij het tafereel wat zich als een Italiaanse film voor ons afspeelde, als het slotnummer tijdens de aftiteling.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=-4dOpvVMfqg]

0 gedachten over “Net als in een film

 1. wilma oud

  Wat heb ik gelachen om je verhaal. Ik zie het ook helemaal voor me. Prachtig!!!!

 2. Truus

  Geweldig-zo is de overtocht niet saai!
  Jammer dat je geen foto van de wiegende derriere hebt gemaakt… heerlijk,genieten!
  Bedankt voor dit lachmoment.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 3. sonja martens

  kan me der heel levendig iets bij voorstellen
  heerlijk eens de voyeur spelen he
  grtjs
  sonja m