Natural habitat

Zaterdag was het perfect weer om in de tuin te werken, eindelijk droog, koel (18C) en bewolkt, en ik was van plan de voortuin in te duiken om het split van de buxushaag weg te schuiven, maar bedacht me bij het zien van de buxusheg in de achtertuin. Hoe zou het er uit zien als deze weg was? Zouden de tuinmannen mijn plantjes heel laten die achter de heg groeiden? Ik had geen zin om te wachten op die mannen, dit kon ik toch zelf ook?
IMG_0512
En jawel, drie uur later was de klus geklaard, het viel me reuze mee. Op een enkele dikke wortel na die met de takkenschaar doorgeknipt moest worden was het een kwestie van elke plant rondom afsteken, er uit trekken, de grond van de kluit af kloppen en op naar de volgende. Ik wilde vooral geen puinzooi van het grasveld maken, en dat lukte me wonderwel.
IMG_0516
De stapel met buxussen groeide gestaag,
IMG_0522
ik was net op de helft en het ging goed, nergens last van, op natte broekspijpen na van tegen de struiken staan en modder dat tot achter mijn oren zat.
IMG_0521
Behalve veel vraatschade en kluwen met rupspoppen kwam ik ook boze buxusmotten tegen, deze verdween onder de grond en ik dekte hem hartelijke bedankend toe.
IMG_0524
Ik was net weer een hoekje omgegaan toen het leek flink te gaan regenen, ik ruimde op
IMG_0525
en maakte nog even deze foto
IMG_0527
maar toen ik klaar was met gereedschap opruimen hield het spetteren op, en ging ik dus weer vrolijk verder; nog een half uurtje werk schatte ik zo in, en begon aan het rooien van dit rijtje. 
IMG_0526
En opeens was ik klaar! Tegen de paal waar nu een Californische klaproosje staat groeide vroeger een klimroos, maar dat was geen succes, hij had veel last van schimmels en bladval. Misschien gaat het nu wel? 
IMG_0531
Suzanne zag me vanuit het keukenraam en zei tegen DH: “Kijk, mama in haar natural habitat ” ?. DH had niet echt in de gaten wat ik aan het doen was, hij dacht dat ik wat planten in de grond aan het zetten was, en was diep onder de indruk toen hij later de stapel gerooide buxussen zag.
Ik heb voor nu even wat potten met bloeiende digitalis en een bamboe nigra stek op de lege plekken gezet,
IMG_0542
eens nadenken wat ik er allemaal kan zetten, oooh de mogelijkheden ? Arya inspecteert de randen
IMG_0541
lekker ruiken en rollen door de omgewoelde grond
IMG_0540
net zoals Zopje duidelijk had gedaan toen hij later bij me kwam zitten, hij leek er geen last van te hebben en liet het aan mij over om weg te halen, gek beestje, last van decorumverlies?
IMG_0562

3 gedachten over “Natural habitat

 1. Truus

  Gekke kat-geen gezicht!
  Knap hoor al die buxus er uit dat doe ik je niet na!
  Geen idee wat een Californisch klaproosje is maar dat laat je vast nog wel eens zien.
  groetjes,Truus uit Drenthe

 2. Renske

  Knap van je dat je met zo tempo alle buxes verwijderd heb. Je hebt een mooie tuin, maar wat een werk elke keer. Maar je hebt wel eer van je werk. Wat een leuke foto van Zopje.

Reacties zijn gesloten.