naaien

Vanmorgen had ik zin om verder te gaan aan de quiltblokken, maar ik moest om 10 uur bij ons nieuwe huis zijn om erbij te zijn bij het opmeten voor vloerbedekking en gordijnen. De horren voor de naar binnen kantelende ramen kon hij niet opmeten, hiervoor moest de man van Luxaflex komen om te zien of het wel zou gaan. Om 4 uur belde deze man en stond ik wederom bij ons nieuwe huis met een vriendelijke man. Gelukkig waren horren geen probleem, het worden naar beneden schuivende horren die aan de buitenkant vast komen. Bij de schuifpuien komen hordeuren, heerlijk, geen last meer van muggen als je ’s avonds met de deur open tv zit te kijken. Het zal wel wennen zijn voor de katten, dat ze niet zomaar naar binnen kunnen lopen dan.

Een leuke ontdekking toen ik naar de heg keek bij de achtertuin: er groeit een Vlierstruik en hij bloeide! Ik heb 1 bloem afgeplukt en thuis gelijk in een theezeefje in een mok en het een paar minuten in kokend water laten trekken, heerlijk!

Tussen 12 en 4 heb ik dus wel wat kunnen naaien, hoewel ik ook een poosje even gerust heb, want het was weer even te warm! De quilt begint op te schieten Funky_churndash de blokken linksonder zijn op die ene met oranje randjes (rechts) al in elkaar gestikt en zijn daardoor ook wat kleiner dan de andere blokken. De hourglassblokken (zandloperblokken) links heb ik ook iets kleiner gesneden, ik had met het stikken de naaldstand nog 2 tikjes naar rechts staan, waardoor de naden smaller werden dan bedoeld; je hebt het over 2 mm per stiklijn, maar op een hele blok valt het toch op

Kazoo

En deze quilt wil ik ook maken voor de kleuters, denk ik. Ik ga in ieder geval 2 van die churndashquiltjes maken (daarvoor heb ik meer dan genoeg gesneden) maar om te voorkomen dat ik het beu wordt (saai werk, 3 dezelfde soort quilts maken) zal ik er eentje dus anders doen. In het quiltje hierboven zitten door de 30 stoffen in, deze foto heb ik in Leur gemaakt, toen ik er met Irene Fisher was. Irene had het pakket met stof en al gekocht, die quilt is vast al klaar ☺

Ik heb vanavond de Weight Watchers weer bezocht: een halve kilo eraf! Netjes he, ik ben nu dus ruim 2 kilo kwijt in 2 weken, en als ik nu elke week een pond kwijt raak zit ik over 7 maanden op een ‘zalige’ 90 kilo. ik hoor nu toch niet iedereen rekenen, 2x 7, oei, da’s nu dus 104.

0 gedachten over “naaien