Multifunctioneel

De maat was vol, de katten van de hele buurt gaven zoveel overlast dat het niet leuk meer was; de buren deden niet aan het steriliseren en castreren van hun katers en poezen, zodat het een hangplek van welwillende hitsige katers en poezen werd in de achtertuinen, en het werd zelfs gevaarlijk.  Het bijna benen breken over een ‘vreemde’ kat die vlak voor hun voeten naar binnen schoot terwijl ze zelf net naar buiten wilden gaan was meer regel dan uitzondering, azend op het voerbakje van de kat van mijn ouders, en als ze in de tuin wilden werken moesten ze uitkijken voor drollen op het gras. Om over de lucht van kattenpis maar te zwijgen, vreselijk, even lekker buiten zitten koffie drinken was niet lekker meer, en met mooi weer de deur open laten staan was er al helemaal niet meer bij.  Met de buren praten bleek nutteloos, en toen werd het tijd voor afschieten harde maatregelen. De bij Bart Smit  gekochte supersoaker hielp, maar dan moesten ze snel zijn, en ’s nachts liepen die katten ook in de tuin, met alle gevolgen van dien. Dus werd de portemonnee getrokken voor aanschaf van een elektronisch geval dat katten wegjaagt met geluid; geen goedkoop grapje, maar als het helpt…. en dat doet het,  ze zetten hem wel even uit als hun eigen kat er in of er uit wilt.
 photo 298.gif
Zondag waren we op bezoek bij mijn ouders, en bij aankomst viel mij gelijk de afwezigheid van de buurtkatten op. Normaal zag je overal waar je keek wel een viervoeter zitten, in de boom, op de schutting, op of onder de tuinbank of schichtig wegschietend onder de heg, maar nu niks noppes nada! Hoe dichter we bij de achterdeur kwamen, hoe irritanter het geluid werd voor het jonge volk, alles boven de 22 had er geen last van, en ze keken ons ook met ongeloof aan, “Horen jullie dat gepiep dan niet??”, niet bewust van de oorzaak, het zwarte apparaat wat bij de achterdeur stond. Neen.  Ze vlogen naar binnen, hoofden schuddend. Een gat in de markt voor hangplekken?

Mijn vader liet met trots zijn groentetuin zien waar alles er keurig bij stond, en al het een en ander mooi op kwam aan zaaigoed;  geen kuilen gegraven door katten, niks kapot of omver gegooid, wat een genot om te zien, en hij wees de plaats aan waar hij nog zo’n apparaat had ophangen. Ideaal!

Ik geniet nu van een rabarbertaart, gebakken van de mooie stengels uit dezelfde groentetuin komend, zalig
IMG_0011 IMG_0012
met een wolkbreukje poedersuiker, de strooier schoot uit 🙂

0 gedachten over “Multifunctioneel

 1. Chris

  Hahaha, je beschrijft het wel levendig. Die katten hebben nu dus een andere hangplek.
  De rabarbertaart ziet er uit om van te smullen. Heerlijk uit eigen tuin.

 2. creatievelingelly

  Wat een top oplossing. Ik snap die mensen ook niet dat ze hun katten niet laten helpen.

 3. Willeke

  zou een mooie oplossing zijn om katten bij onze voliere weg te houden… of zouden vogels het ook horen? zitten er nog vogeltjes in de tuin?

 4. Anja M

  Wat een goede oplossing en het werkt ook nog, super.
  Vreselijk dat mensen hun huisdieren gewoon in andermans tuin laten rondhangen.
  Als je dieren hebt moet je zorgen dat anderen er geen last van hebben vind ik, ook met een kat.
  Quilt groetjes Anja.

 5. Ines

  Ik heb daar ook zo’n hekel aan en wat jou ouders hebben gedaan klinkt geweldig. hopelijk blijft het werken.

  Groetjes
  Ines

 6. LL-Ilse

  goed opgelost van je ouders, en wat een lekkere taart hou je eraan over. Geweldig, je wolkbreuk, het kan maar smaken

 7. marion

  wat een goede oplossing. Ik heb ook zo’n hekel aan de katten van andere mensen in mijn tuin. Ik houd dit in mijn achterhoofd als oplossing. Op dit moment mijden ze mijn tuin, weet niet waarom maar ik ben er blij mee.

 8. supergoof

  *Goof gluurt om het hoekje*
  Ahaaaaaaaaaaa, het is weer zo ver er staat iets lekkers op de foto! Neemt een flinke hap en bedenkt met volle mond,…. dat het wel fijn is dat hier geen apparaatje hangt. Maar verder niets dan lof over het geweldige idee. Ik wist niet dat die apparaten bestonden!!
  Fijne dag meissie!