Mmmom mommm

3x raden van wie dit gemompel is.

Nee,…..neee……jaaaah van Momfer de mol. Momfer Hij woont momenteel bij ons, in de achtertuin, gezellig he. Ja ja, we lachten ons rot tijdens het bladopruimen op het grasveld, not. Bijna een enkel verzwikt en ik eerst maar denken dat het grasveld zompig was van de nattigheid.

Bijna het hele grasveld in de hoek achter de godin zit vol met gangen, voor hetzelfde geld valt ze morgen om. Pfffff. Ik had een strak plan, dacht ik:

Ed en Willem Bever langs laten komen om het grasveldje weer te egaliseren,Edwillem ik had Gerrit1 Gerrit al gelijk -die hier vaak langs komt op visite bij zijn familie- op weg gestuurd om ze te halen, maar hij liet per direkt weten dat de jongens het wel wilden doen, maar ze moesten eerst de wagen van Stoffel Stoffel2 een APK-beurt geven, want juf. OoievaarCato1  had geklaagd bij Meindert  Meindert1 dat ze in ademnood kwam vanwege de uitlaatgassen. Kan ook gewoon zijn dat ze teveel lucht langs achteren trok tijdens het doorzeuren.

Meindert wilde haar wel onderzoeken, ook al was hij net toe aan een verwenbeurt van de gezusters HamsterMyramartha -vooral Martha vind hij een lekker ding. Eerst moest hij natuurlijk moed een kopje beukennotenthee drinken met Lowieke, Lowieke die van die lekkere hapjes had klaargezet voor hem, maar klikspaan Zoef vertelde dit gelijk aan juf. Ooievaar en toen sloeg Martha Zoef Zoef1 op zijn kop.

Bor kwam gelijk op al die herrie af in zijn praathuis,  Bor1hij wilde het liefst naar het Kreupelenbos teruggaan en liet dit ook met kermende stem horen. Maar het gevaar was dat hij daar enge beesten zou treffen zoalsDroesjodocus de nare Droes, en trok hij zich maar weer terug in zijn kamertje.

Meneer de RaafRaaf1  hoorde van Gerrit wat Momfer had uitgespookt en ging zich ook maar bemoeien met het gezeur van juf. Ooievaar, dat het vast de menopauze was waar ze last van had enzo, ja ja het was een dolle boel daar in het praathuis.Truus1

Truus is wel zojuist aan de deur geweest, ze zou het allemaal mooi opruimen en bood gelijk aan om de kamers hier een grote beurt te geven, ik moest alleen wel de meubels van de kant halen. Dacht het niet. Ik heb voordat ik naar boven ging het probleem aan Zipje en Zopje toevertrouwd en zij zeiden dat ze die mol wel eens zijn oren zouden gaan wassen, nou, ik ben benieuwd.

Jacob1 Zo, en nu knus naar jullie warme bedjes en, denk er om: oogjes dicht en snaveltjes toe.

Uh…

Slaap lekker.

0 gedachten over “Mmmom mommm

 1. Anoniem

  Shirley, als je ed en willem bever een handje wilt helpen gewoon een paar ouderwetse mottenballen in de gangen laten vallen en het probleem verplaats zich naar de buren

  groeten
  riet kievit

 2. carin

  Hihihi … ik waande me even terug in de tijd met alle figuren van de fabeltjeskrant ! Heerlijk om je verhaal te lezen.
  Wat die mollen betreft in je tuin … daar heb ik geen oplossing voor LOL. Heb je al geprobeerd om ze vriendlijk te vragen of ze je grasveld willen verlaten (wil soms nog wel eens helpen mits ze niet doof zijn)